PREMIJER LIGA BIH

Posušje uputilo prigovor na skandalozno suđenje Zorana Grbića i njegovih pomoćnika

Smatramo da je sudija Zoran Grbić od samog početka pokušavao utakmicu usmjeriti na stranu gostujuće ekipe dodijelivši čak pet žutih i jedan crveni karton u prvih 45 minuta utakmice, što je izazvalo revolt i negodovanje publike

Sa sporne utakmice u Posušju. NK Posušje

Piše: G. Š.

10.8.2021

Novajlija u m:tel Premijer ligi BiH - Posušje, u 4. kolu je savladao banjalučki Borac (1:0). Međutim, čelnici domaćeg kluba su nakon utakmice bili nezadovoljni suđenjem Zorana Grbića, a povodom pomenute situacije izdali su i saopćenej koje prenosimo u cijelosti.

- Poštovani, ovim putem upućujemo prigovor na skandalozno suđenje sudije Zorana Grbića (Prijedor), kao i njegovih pomoćnika, na nogometnoj utakmici koju su 8. avgusta na Mokrom Docu odigrali Posušje i Borac iz Banja Luke, u sklopu 4. kola m:tel Premijer lige BiH. Smatramo da je sudija Zoran Grbić od samog početka pokušavao utakmicu usmjeriti na stranu gostujuće ekipe dodijelivši čak pet žutih i jedan crveni karton u prvih 45 minuta utakmice, što je izazvalo revolt i negodovanje publike. Njegovo pristrano suđenje može se jasno vidjeti na snimkama budući da je izravan prijenos utakmice bio na TV-u, a bojimo se i pomisliti scenarija koji bi nam dotični izrežirao da utakmica nije bila u izravnom prijenosu

Također želimo istaknuti i nekoliko nepostojećih ofsajda na štetu domaće ekipe, te nastavak kartoniranja u utakmici bez ozbiljnog prekršaja od strane domaćina zbog čega se ne možemo oteti dojmu da nas je uz ovu utakmicu želio oslabiti i za nadolazeće susrete kroz suspenzije kartonima. Sve navedeno nas navodi na razmišljanje ima li smisla nastavak natjecanja u m;tel Premijer ligi BiH koji smo uz ogroman trud i ulaganja izborili nakon 12 godina. Smatramo da ovakve anomalije u nogometu u najmanju ruku ne pridonose dobrobiti i razvoju nogometa u Bosni i Hercegovini te Vas stoga pozivamo sve da pregledate snimke utakmice, odnosno dijelove u kojima sudija Grbić donosi sporne odluke, te nakon razmatranja poduzmete odgovarajuće mjere u skladu s Vašim ovlastima. 

Na kraju poručujemo da Upravni odbor kluba sigurno neće dopustiti omalovažavanje Posušje. Spremni smo iskoristiti sve mehanizme kako bismo zaštitili naš klub od daljnjeg ponižavanja. Ako institucije Nogometnog saveza ostanu “gluhe“ na naše negodovanje, naš klub spreman je poduzeti sljedeće korake kako bi zaštitili integritet Posušje i bosanskohercegovačkog nogometa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.