GOVORIO ZA MARCU

Bivši trener Barcelone: Ono što sam zatekao u svlačionici nisam doživio u 40 godina svoje karijere

- Nikada nisam vidio takvu svlačionicu, ni u reprezentaciji ni u Atletiko Madridu dok sam bio igrač, priča Kike Setijen

Setijen pričao o danima u Kataloniji. ESPN

M. K.

12.8.2021

Bivši trener Barcelone Kike Setijen (Quique Setien) govorio je za Marcu o periodu koji je proveo u katalonskom klubu.

Setijen je sjeo na klupu Barce u januaru 2020, a otkaz je dobio kada je u augustu kada je izgubio 8:2 od s čak Bajerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Setijen je posebno govorio o svlačionici Barcelone, te iznio u javnost neke stvari koje se sigurno neće dopasti igračima i ostalim članova Barcelone.

- Nikada nisam vidio takvu svlačionicu, ni u reprezentaciji ni u Atletiko Madridu dok sam bio igrač. Bio sam šokiran! Mnogo je stvari koje ne možete kontrolisati. Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio u 40 godina koliko sam se bavio fudbalom. Ta svlačionica nije bila sretna, rekao je Setijen.

Barca je izugibla titulu te sezone, Real je bio prvak, a Setijen smatra da su "Kraljevi" imali i sudijsku pomoć.

- Izgubili smo 2:0 na Bernabeuu, možete me kriviti za to, ali u tri navrata nismo iskoristili velike prilike, jedan na jedan situacije s golmanom. Madriđani potom zabijaju gol nakon što se lopta uz mnogo sreće odbila Pikeove (Pique) noge i prevarila Ter Štegena (Ter Stegen). Na kraju smo izgubili ligu jer su suci Realu poklonili šest penala, rekao je Setijen, koji će tužiti Barcelonu jer smatra da nisu ispoštovane sve odredbe njegovog ugovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.