PREMIJER LIGA BIH

Đani Salčin za "Avaz": Velež krasi timski duh, a tu su i sjajni navijači

Mladi reprezentativac BiH stiže u Vrapčiće na posudbu iz Sarajeva

Salčin: Ponikao u Veležu. ARHIV

Piše: E. Ćosić

13.8.2021

Velež je sinoć okončao evropski put. Vidljiv je bio umor kod izabranika Feđe Dudića, nedostajalo je rješenja u igri, pa su čelnici "Rođenih" odlučili da se pojačaju posljednjeg dana prijelaznog roka za bh. premijerligaše.

Nakon što se pojavila vijest da će u Vrapčiće na posudbu iz Sarajeva stići Đani Salčin, kontaktirali smo mladog reprezentativca BiH, koji je u omladinskim kategorijama bio član Veleža. Kako saznajemo, klubovi su postigli dogovor, a ostalo je još da se riješi papirologija.

- Ne mogu još ništa potvrditi. Nisam još pričao sa šefom (op.a Feđa Dudić). Inače, ja sam U21 igrač i ako iskoristim šansu, mislim da ću igrati - rekao je Salčin za portal "Avaza".

U Veležu vlada odlična povezanost između igrača.

- Velež najviše krasi taj timski duh, fizička sprema, ta neka povezanost između igrača i to mi se pravo sviđa. I sjajni navijači naravno, bez kojih se ništa ne može - govori Salčin koji se dotakao i trenutne krize u Sarajevu:

- Sarajevo je jedan od najvećih klubova u državi i naravno da uvijek ima najveće ambicije. Sigurno da će izaći iz krize. Kriza je moguća u svakom klubu, može doći i Veležu, sve se to mora prebroditi. Ja ću dati sve od sebe da pomognem Veležu, to je također moj klub. 

U Mostaru će ga dočekati poznata lica.

- Iz Mostara je tu samo Denis Zvonić, eto ja ću biti drugi Mostarac. Sa Samirom Radovcem sam bio u Sarajevu, Alenom Dejanovićem u reprezentaciji, Nemanju Anđušića poznajem, znam većinu momaka - poručio je mladi fudbaler za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.