DINAMO GOSTUJE ŠERIFU

Luka Menalo za „Avaz“: Želimo u grupnu fazu Lige prvaka i učinit ćemo sve da to ostvarimo

- Hrvatska liga je sve kvalitetnija, sve više dobrih igrača se odlučuje za dolazak u Hrvatsku, rekao nam je bh. reprezentativac

Menalo postaje sve bitnija karika u igri "Modrih". Pixsell

Piše: M. Kadić

17.8.2021

Zagrebački Dinamo svoj evropski put u novoj sezoni Lige prvaka nastavlja večeras (21 sat) prvom utakmicom u doigravanju za ulazak u grupnu fazu protiv moldavskog Šerifa u Tiraspolu.

Upravo se Šerif „pobrinuo“ da u doigravanju ne gledamo duel starih jugoslovenskih rivala Dinama i Crvene zvezde, koji su svi na Balkanu željno iščekivali, jer je klub iz Tiraspola eliminisao u dvomeču Beograđane (1:1:, 1:0), na iznenađenje mnogih.

Bh. reprezentativac i fudbaler „Modrih“, Luka Menalo, u posljednje vrijeme dobija sve više minuta, kako u domaćem HNL-u, tako i u Evropi, i čini se kako bi ovo mogla konačno njegova sezona u dresu Dinama, nakon ranijih sezona koje je uglavnom provodio na posudbama. Prošlu sezonu je proveo u Rijeci u kojoj je pružao odlične partije što struci Dinama očito nije promaklo.

Ovaj bh. krilni napadač govorio je za portal „Avaza“ o aktuelnoj sezoni, Dinamu, kao i očekivanjima u večerašnjem susretu protiv Šerifa.

Ne želi o "Zmajevima"

Pomalo i razumljivo, nije se Luka želio mnogo doticati teme o A-selekciji BiH, u kojoj je u junskom okršaju s Dancima, po ko zna koji put, odgledao meč s klupe i nije dobio šansu da pokaže koliko može. Nerijetko se znalo desiti da jedan od naših najtalentovanijih igrača bude i na trbinama iz samo selektorima poznatih razloga.

I sam Luka kaže da je zadovoljan trenutnim tretmanom u Dinamu.

- Pa mislim da imam dvije odlične sezone iza sebe koje sam proveo na posudbama i to se činio kao neki logičan slijed događaja. Sad je na meni da opravdam to povjerenje ljudi iz kluba i dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja, kaže Menalo.

Dinamo je doživio minimalne promjene u igračkom kadru na kraju prošle sezone, a naš sagovornik smatra da bi Dinamo mogao biti još jači bez obzira na neke odlaske.

- U ovom trenutku nas nije još napustio niti jedan standardan igrač iz prvih 11 od prošle sezone osim Joška Gvardiola (Lajpcig). Za njega se realno znalo da napušta klub na kraju sezone. Tako da, kad se sumira sve, mislim da možemo biti samo bolji, optimista je igrač koji je do sad četiri puta oblačio dres „Zmajeva“, a prošao je i sve omladinske selekcije naše zemlje.

Osijek, Hajduk, Rijeka...

Naredni rival Dinama je Šerif, a Menalo smatra da je teško analizirati da li su Moldavci snažniji ili slabiji rival od poljske Legije koju je Dinamo eliminisao u 3. pretkolu LP.

- Teško je prognozirati ko je bolji, a ko lošiji. Mi smo prošli Legiju i imamo sad ogroman motiv da igramo Ligu prvaka, tako da ćemo na terenu dati sto posto za prolazak u grupnu fazu.

Što se tiče hrvatskog fudbalskog prvenstva, Menalo kaže kako 1. HNL napreduje iz sezone u sezonu, te je izdvojio klubove u kojima vidi glavnu konkurenciju u ovoj sezoni.

- Sve je više kvalitetnih igrača koji se odlučuju na dolazak u Hrvatsku. Konkurenti? Pa prošle godine je Osijek bio taj koji je pratio Dinamo skoro do kraja. Ove godine je i Hajduk jak, baš kao i Rijeka. Ali, nama je uvijek cilj dupla kruna, a tako je i ove sezone, zaključio je Luka Menalo u razgovoru za „Avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.