PREMIERŠIP

Everton nastavio sa odličnim igrama, bez pobjednika u malom londonskom derbiju

"Karamele" savladale Brajton, Vest hem i Kristal Palas odigrali neriješeno

Grej: Jedan od junaka Evertona. TWITTER

Piše: E. Ćosić

28.8.2021

Nakon odličnog otvaranja kola i uvjerljive pobjede Mančester sitija nad Arsenalom (5:0), odigrano je još pet susreta trećeg kola engleske Premijer lige.

Everton je odlično otvorio sezonu, a nakon pobjede i remija u prva dva kola, "Karamele" su na gostovanju kod Brajtona slavili sa 2:0. Tim Rafaela Beniteza do vodstva je stigao u finišu prvog dijela, kada je nakon minijature pogodio Demaraj Grej (Demarai Gray) u 41. minuti. 

Pobjedu je ovjerio Dominik Kalvert Luin (Dominic Calvert Lewin) u 57. minuti sa penala, ali je prije izvođenja najstrožije kazne došlo do koškanja među igračima Evertona. Brazilac Ričarlison (Richarlison) je želio šutirati penal, ali su mu saigrači uzeli loptu, nakon čega je došlo do naguravanja. 

U malom lokalnom derbiju Londona, Vest hem i Kristal Palas odigrali su meč bez pobjednika (2:2). "Orlovi" sa Selhurst Parka su dva puta stizali zaostatak, te na kraju došli do vrijednog boda. Vest hem je poveo preko Pabla Fornalsa u 39. minuti, da bi izjednačenje u donio Konor Galager (Conor Gallagher) u 58. minuti. Deset minuta kasnije Majkl Antonio (Michael) ponovo dovodi "Čekičare" u vodstvo, a izjednačenje Palasu ponovo je donio isti igrač samo dvije minute nakon gola Antonija.

Pobjedu je uupisao i Lester na gostovanju kod Norviča (2:1), dok pobjednika nije bilo u duelima između Aston Vile i Brentforda (1:1), odnosno Njukastla i Sautemptona (2:2), gdje je Džejms Vard Prous (James Ward Prowse) pogodio u 97. minuti iz penala. Danas je na programu još derbi meč koji igraju Liverpul i Čelzi (18:30).

Svi rezultati do sada odigranih utakmica:

Mančester siti - Arsenal 5:0

Brajton - Everton 0:2

Vest hem - Kristal Palas 2:2

Norvič - Lester 1:2

Aston Vila - Brentford 1:1

Njukastl - Sautempton 2:2


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.