FUDBALSKA PIJACA

"Mundo Deportivo" otkrio koja tri igrača želi dovesti Barca

Barca na ljeto želi dovesti Erlinga Halanda, Danija Olma i Paula Pogbu

Može li se Barcelona stabilizovati bez Mesija?. AFP

G. Š. / Mundo Deportivo

19.9.2021

Katalonski list "Mundo Deportivo" predstavio je potencijalna pojačanja Barcelone u idućem ljetnom prijelaznom roku. Navodno, Barca na ljeto želi dovesti Erlinga Halanda (Haaland), Danija Olma i Paula Pogbu (Paul).

Najteža, najskuplja i najkompliciranija operacija bila bi svakako dovođenje Halanda. Napadač Borusije iz Dortmunda briljira i u Bundesligi i u Ligi prvaka te je odavno privukao pažnju najvećih timova Starog kontinenta. Čelzi ga je htio prošlog ljeta, ali njemački klub je svojoj zvijezdi postavio previsoku cijenu. Za godinu Haland bi mogao koštati oko 100 miliona eura. Traže ga i Real Madrid, Mančester siti, PSG, Real Madrid, zbog čega će Barceloni biti zaista teško da ga dovede u svoje redove.

Pogbina budućnost u Mančesteru je i dalje neizvjesna. Ugovor mu ističe na ljeto i još nije poznato hoće li ga produžiti.

Što se Olma tiče, on je trenutno u Lajpcigu i pod jakim ugovorom, ali nije isključena želja samog igrača da se vrati u Barcelonu odakle je kao tinejdžer otišao u zagrebački Dinamo.

Dosta toga ovisit će naravno i o Barcinim financijskim mogućnostima i hoće li se do tada klub stabilizirati nakon brojnih problema usljed velike krize, zbog čega je ovog ljeta ostao bez Lionela Mesija (Messi), koji je prešao u PSG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.