ČUDNA ODLUKA SUTKINJE

Paketa "požutio" zbog pokušaja driblinga koji je završio neslavno

Brazilski veznjak pokušao je da predribla jednog fudbalera Troje uz pomoć čuvenog driblinga "rainbow flick"

Paketa zaradio neobičnu javnu opomenu. new.in-24.com

M. K.

23.9.2021

Nesvakidašnja situacija desila se u francuskoj Ligi 1, a ovog puta za razliku od proteklih nekoliko sedmica glavnu ulogu nisu imali navijači, fudbaleri, majstorski potezi i slično, nego sutkinja Stefani Frapar (Stéphanie Frappart) i igrač Liona Lukas Paketa (Lucas Paqueta).

U duelu Liona i Troje (3:1) Paketa je "požutio" zbog pokušaja driblinga?! 

Naime, brazilski veznjak pokušao je da predribla jednog fudbalera Troje uz pomoć čuvenog "rainbow flicka". Igrao se 93. minut utakmice kada je Paketa ispred korner zastavice pokušao da "prebaci" loptom svog čuvara, ali je samo uspio da ga istom zakači po nosu.

Sutkinja Frapar je nakon kratkog razmišljanja odlučila da mu dodijeli javnu opomenu, jer potez Pakete navodno nije bio u duhu fer-pleja.

Na odluku sutkinje reagovao je i napadač PSG-a i poznati dribler, Nejmar (Neymar), koji kaže kako je došao kraj "žoge bonito", što inače predstavlja aktraktivan i lijep fudbal. 

- Dobiti žuti karton zbog driblinga... jako tužno. Dribling je dribling, nebitno na kojem dijelu terena i na koji način. Slično se i meni dogodilo prošle sezone, rekao je Brazilac.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.