LIGA PRVAKA

Ahmedhodžić pocrvenio u visokom porazu Malmea, Atalanta bolja od Jang Bojsa

Odigrane prve dvije utakmice današnjeg programa 2. kola grupne faze

Zenit ubjedljiv protiv Malmea. AFP

E. Ćosić

29.9.2021

U prve dvije utakmice današnjeg programa 2. kola grupne faze Lige prvaka pobjede su upisali Zenit i Atalanta. Ruski tim je upisao uvjerljiv trijumf protiv Malmea sa 4:0, dok je ekipa iz Bergama minimalno slavila protiv Jang Bojsa sa 1:0.

Zenit je bio favorit u Sent Peterzburgu uoči meča sa švedskim timom, što je opravdao i na terenu. Do vodstva je došao u 9. minuti kada je nakon konfuzije gostujuće odbrane pogodio Klaudinjo (Claudinho). To je bio rezultat prvog poluvremena, a već nakon četiri minute igre u nastavku Daler Kuzijajev (Kuzyayev) je udvostručio prednost Zenita. 

Ruskom timu je posao bio dodatno olakšan u 53. minuti kada je isključene zaradio bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić, koji je rukom igrao u situaciji kada je bio posljednji igrač. Zenit je do kraja uspio postići još dva gola. Prvo je Aleks Sutormin (Alex) pogodio za 3:0, a konačnih 4:0 u nadoknadi je postavio Vendel (Wendel). Drugi bh. reprezentativac u redovima Malmea Adi Nalić igrao je od 88. minute.

Inače, Zenit je ovom pobjedom prekinuo niz od osam uzastopnih utakmica u Ligi prvaka bez trijumfa, a prekinuo ga je sa stilom - sa svojom najvećom pobjedom u ovom takmičenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U drugom meču u ovom terminu Atalanta je sa 1:0 savladala Jang Bojs. Jedini gol viđen je u 68. minuti kada je Mateo Pesina (Matteo Pessina) pogodio na asistenciju Duvana Zapate. Tim iz Bergama je i ranije postigao pogodak, ali je on poništen u 17. minuti zbog ofsajda. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.