KVALIFIKACIJE ZA EP

Slobodan Starčević: Jakim kolektivom po iznenađenje protiv Italije

U susret nam dolazi veoma kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji su akteri Serije A i Serije B, ističe selektor U21 tima BiH

Starčević optimista pred duel s velikim protivnikom. Fena

Fena

6.10.2021

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme za dva naredna kvalifikacijska susreta za Evropsko prvenstvo 2023. godine, od kojih će prvi igrati u petak, 8. oktobra (17:30 sati), na zeničkom Stadionu "Bilino polje".

Drugi je susret na programu 12. oktobra, kada će puleni selektora Slobodana Starčevića gostovati kod Luksemburga.

Selekcija BiH, nakon tri odigrana meča u ovim kvalifikacijama, ima samo dva boda, dok je Italija iz dva meča skupila svih šest bodova te je jedini tim u grupi F koji još nije primio nijedan gol, javlja Fena.

- Ne možemo da budemo zadovoljni sa osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1). Mislim da smo zaslužili više kroz igre koje smo pružali. Ja, od ove tri utakmice, nisam zadovoljan kako smo se ponašali, prije svega taktički na "mirnim, odnosno standard situacijama" protiv Iraca. Možda bi u toj utakmici bili prezadovoljni sa bodom, jer se tako odvijalo, kazao je Starčević. 

- U susret nam dolazi veoma kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji su akteri Serije A i Serije B, koji su, sigurno, velika budućnost italijanskog fudbala. Predvođeni su kapitenom Sandrom Tonalijem, koji je, već, svoj kvalitet pokazao u jednom veoma kvalitetnom Milanu,  ističe Starčević.

Upoznali su se, kaže, sa svim dobrim i slabim osobinama Italije. 

- Znamo da imamo svoj kvalitet i mi ćemo taj kvalitet pokušati da stavimo u prvi plan. A to je, prije svega, jedna kompaktnost i agresivnost kada nemamo loptu, odnosno jednostavnost kada je osvojimo. Jer, tom, velikom talentu Italije možemo samo i odgovoriti kao tim. Ako bismo se mi, sada, "vagali“ pojedinačno, individualno - to bi sve išlo na njihovu stranu. Međutim, smatram da je naš tim malo duže zajedno i da smo imali više zajedničkih utakmica, kaže Starčević.

Premalo je, kaže, bilo vremena za neke veće izmjene u sastavu u odnosnu na septembarske utakmice.

- Od svih pozvanih igrača, nije došao samo Andrej Đokanović, koji ima virozu. Pozvani su novi igrači Daniel Lukić i Đani Salčin te Belmin Mešinović, koji je i ranije bio u reprezentaciji, ali je u septembru bio odsutan zbog viroze. Imamo tri nova igrača, koji će, sigurno, doprinjeti kvaliteti grupe, rekao je selektor Starčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.