OTIŠAO NA RUŽAN NAČIN

Suarez otkrio detalje: Razgovor je trajao 40 sekundi, Kuman je čovjek bez karaktera

Nedavno je upravo u derbiju protiv Barce zabio gol za pobjedu 2:0, pa je tokom proslave gestikulirao telefonski razgovor

Suarez tvrdi da proslava nije bila namjenjena Kumanu. BEIN SPORTS

M. K.

7.10.2021

Loši odnosi između Luisa Suareza i Ronalda Kumana (Koeman) nisu ništa novo od trenutka odlaska Urugvajca iz Barcelone, odnosno načina na koji je otišao.

Kuman ga je 2020. doslovno otjerao iz tima uz telefonsko javljanje da više ne računa na njega, a potom je Suarez prešao u Atletiko s kojim je osvojio naslov prvaka Španije.

U razgovoru za španske medije Suarez se prisjetio kratkog razgovora s Kumanom koji je značio kraj njegove karijere u Barceloni.

- Telefonski poziv u kojem mi je Kuman rekao da na mene u klubu ne računaju trajao je 40 sekundi. To nije način na koji se rješavaš svog igrača, legende kluba. Prvo mi je rekao da mu nisam u planovima, a onda da ću, ako ne riješim pitanje svog ugovora, igrati u otvarajućoj utakmici sezone protiv Viljareala. Kuman nema karaktera, nije znao da mi sve jasno kaže i objasni, je li on taj koji me ne želi ili me klub više ne želi?!, rekao je Suarez.

Nedavno je upravo u derbiju protiv Barce zabio gol za pobjedu 2:0, pa je tokom proslave gestikulirao telefonski razgovor, a nije bilo teško pogoditi kome je bio namjenjen, iako se kasnije pravdao kako to nije bilo upućeno Kumanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.