PITAMO VAS

Anketa / Ko je prema Vašem mišljenju, heroj pobjede BiH nad Kazahstanom?

"Zmajevi" danas stigli do bitnog trijumfa u okviru kvalifikacija za SP

Prva pobjeda u zvaničnim utakmicama nakon skoro 700 dana. NSBIH

Piše: E. Ćosić

9.10.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odigrala dobru utakmicu i zasluženo slavila na gostovanju kod Kazahstana rezultatom 2:0. Bitna je to pobjeda "Zmajeva" u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u Kataru. 

Slavili smo golovima Smaila Prevljaka u 24. i 66. minuti susreta, a kod oba gola loptu je dobio od Miroslava Stevanovića sa desne strane. Sada pitamo Vas dragi čitatelji, ko je prema Vašem mišljenju junak današnje pobjede?

U konkurenciji su: dvostruki strijelac Smail Prevljak, dvostruki asistent Miroslav Stevanović, kapiten reprezentacije Edin Džeko, te selektor "Zmajeva" Ivajlo Petev (Ivaylo).




Bugarski stručnjak danas nije odstupio od formacije 3-5-2 koja se u prethodna dva meča reprezentacije pokazala kao uspješnom, te je uz blagu korekciju napao Kazahstan i došao do prve pobjede na klupi "Zmajeva". Bila je to i prva pobjeda naše reprezentacije u zvaničnim utakmicama nakon skoro 700 dana. 

Podsjećamo, naša selekcija je trenutno 3. tim grupe D iza Francuske i Ukrajine, a već u utorak igramo narednu utakmicu, kada u Lavovu gostujemo Ukrajincima. Oni su danas pobijedili Finsku sa 2:1, pa tako bh. reprezentaciji u naredne tri utakmice trebaju dvije pobjede, jedna protiv Finske i jedna protiv Ukrajine kako bi osvojila 2. mjesto u ovoj grupi. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.