EVROPA LIGA

Ferencvaroš izgubio u Glazgovu, meč obilježili protesti navijača Seltika

Pristalice škotskog tima izrazili nezadovoljstvo zbog promjene termina utakmice

Fotografija sa Seltik Parka. TWITTER

E. Ćosić

19.10.2021

Mađarski Ferencvaroš, čiji članovi su čak četiri bh. fudbalera Muhamed Bešić, Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar, zabilježio je poraz u utakmici 3. kola grupne faze Evropa lige na gostovanju kod Seltika (2:0).

Škotski tim je slavio pogocima Kijoga Furuhašija (Kyogo Furuhashi) u 57. minuti i Davida Turnbula (Turnbull) u 81. minuti. U ovoj utakmici od bh. fudbalera Eldar Ćivić je odigrao svih 90 minuta, dok je priliku Stjepan Lončar priliku za igru dočekao u 66. minuti meča. Adnan Kovačević je susret presjedio na klupi za rezervne igrače, dok u konkurenciji nije bilo Muhameda Bešića.

Meč u Glazgovu su obilježili i protesti navijača Seltika koji su izrazili nezadovoljstvo zbog promjene termina odigravanja ove utakmice. 

Naime, navijači Seltika su bili razočarani potezom UEFA-e da utakmicu njihovog tima pomjeri za danas (15:30), a sve zbog gradskog rivala Rendžersa koji u ovom kolu također ima domaću utakmicu. Izabranici Stivena Džerarda (Steven Gerrard) će od 21 sat dočekati Brondbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.