SPEKTAKL

Fudbalski sladokusci na mukama: Nedjelja donosi nekoliko odličnih utakmica

Danas se igra nekoliko derbija u ligama petice

Očekuju nas zanimljivi mečevi. Ilustracija

Piše: E. Ćosić

24.10.2021

Nakon skromnije subote dolazi nedjelja koja će fudbalskim sladokuscima ponuditi veliku zabavu. Na rasporedu je nekoliko derbija u ligama petice.

Zabava počinje od 16:15 sati, kada je na rasporedu El Klasiko, odnosno duel Barcelone i Real Madrida. Veliki rivali će prvi ovosezonski okršaj imati na Nou Kampu, a uprkos tome što će u ovom meču biti gosti, kraljevski klub je favorit. Mozzart je na trijumf "Kraljeva" spremio koeficijent 2.55, dok je pobjeda Barcelone vrijedna 2.85

Od 17:30 se igra najveći derbi Engleske. Mančester junajted dočekuje Liverpul, a uloga favorita pripala je "Redsima". Mozzart je na pobjedu tima Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) odredio koeficijent 2.45, dok je pobjeda Junajteda "teška" kvote 3.00

U Italiji će uvertira derbiju i duelu Intera i Juventusa, biti okršaj Rome i preporođenog Napolija. "Vučica" se želi iskupiti za visok poraz u Konferencijskoj ligi od Bodo Glimta (6:1), dok Napoli želi nastaviti s maksimalnim učinkom u domaćem prvenstvu. Napolitanci su blagi favorit. Mozzart je na trijumf ekipe Lućana Spaletija (Luciano Spalletti) postavio kvotu 2.60, a pobjeda Rome je vrijedna 2.85.

I kada završi meč na Olimpiku, sve oči ljubitelja fudbala u Italiji će biti uprte u Edina Džeku i njegov Inter koji od 20:45 dočekuje Juventus. "Nerazuri" imaju ulogu favorita, pa je njihova pobjeda vrijedna kvote 2.20, dok je kvota za trijumf "Stare dame" 3.35.

U istom terminu igra se derbi francuskog prvenstva. Olimpik Marsej će na svom Velodromu dočekati siloviti Pariz Sen Žermen. Moćni "Sveci" će biti favoriti u ovom meču, pa je kvota na njihov trijumf 1.57, dok je iznenađenje i eventualna pobjeda Marseja vrijedna kvote 5.00. Kompletnu ponudu pogledajte na "MozzartBet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.