IZBORILE NAREDNU FAZU

Selektor Jevtić nakon uspjeha juniorki: Opravdali smo ulogu favorita

Očekivali smo težak meč i tako je i bilo. Mi smo se dobro pripremile i bile smo bolji tim na terenu, rekla je junakinja BiH, Jelčić

Jevtić zadovoljan prikazanim. FSBIH

M. K.

26.10.2021

Pobjedom nad Crnom Gorom, ženska fudbalska juniorska selekcija BiH ostvarila je plasman u Ligu A kvalifikacija za Euro 2022.

Selektor mladih "Zmajica", Dragan Jevtić, zadovoljan je onim što su bh. igračice pokazale na kvalifikacionom turniru.

 - Turnir je završen onako kako smo i očekivali, opravdali smo ulogu favorita i plasirali se u A diviziju. Čestitam djevojkama, dale su svoj maksimum. U utakmici se osjetilo da su igračice pod pritiskom i sigurno da ova ekipa može bolje od ovog što je pokazala protiv Crne Gore. Međutim, to ne umanjuje činjenicu da je protivnik veoma kvalitetan i želim im da im se rezultati iz drugih grupa poklope, te da se i oni kao najbolja drugoplasirana ekipa plasiraju u narednu rundu, rekao je selektor za zvaničnu stranicu Saveza.

Maja Jelčić je postigla jedini gol u susretu sa Crnom Gorom.

- Očekivali smo težak meč i tako je i bilo. Mi smo se dobro pripremile i bile smo bolji tim na terenu. Sretna sam što smo ostvarili pobjedu i plasirali se u narednu rundu kvalifikacija. Naša očekivanja su velika. Sigurna sam da ćemo i u Ligi A ostvariti dobre rezultate, izjavila je Jelčić.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.