KVALIFIKACIJE ZA SP

Ivajlo Petev: Mnogo će nam značiti povratak navijača

"Zmajevi" će na stadionu Bilio polje u Zenici 13. novembra ugostiti Finsku, a potom i Ukrajinu 16. novembra

Petev objavio spisak i najavio naredne mečeve. FSBIH

Piše: M. K.

29.10.2021

Selektor fudbalske selekcije BiH, Ivajlo Petev (Ivaylo) saopštio je spisak reprezentativaca koje je pozvao za duele kvalifikacija za SP protiv Finske i Ukrajine narednog mjeseca. 

Nakon što je objavio spisak, selektor je odgovarao na pitanja novinara, a na početku je govorio o mogućem sastavu koji će nastupiti protiv Finske, a u koji bi se trebali vratiti neki od standardnih reprezentativaca koji su propustili mečeve u Kazahstanu i Ukrajini.

- Postoji mogućnost da nastavimo na isti način, ali naravno da ćemo da ćemo tražiti i neke nove stvari. Bitno je da smo fokusirani na svaki minut u meču i da budemo bolji nego prošli put. Što se protivnika tiče, ni Finci ni Ukrajinci nisu lak rival. Najteža je ona koja je naredna, protiv Finaca, kaže Petev.

Naglasio je da odbrana mora biti spremna za najopasnijeg Finca, napadača Pukija (Teemu Pukki), koji nam je često nanosio probleme.

- Moramo se čvrsto postaviti ne samo zbog Pukija nego i zbog drugih igrača, kaže Petev, kazavši kako razmišlja samo o Fincima, te da će o Ukrajincima govoriti kada se završi "misija Finska".

Na pitanje o igračima iz Premijer lige BiH, Petev je rekao da prati kompletnu ligu i da poznaje šta koji klub posjeduje kad su igrači u pitanju, ali da će trenutno nastaviti sa igračima koji su tu.

- Džeko, Menalo, Prevljak, Demirović... su trenutno ono najbolje što imamo.

O povratku navijača rekao je:

- Drago mi je što je tako, što će navijači biti tu s nama, to će mi mnogo značiti, zaključio je selektor Petev.

"Zmajevi" će na stadionu "Bilino polje" u Zenici 13. novembra ugostiti Finsku, a potom 16. novembra Ukrajinu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.