BRANI SUNARODNJAKA

Murinjo prati dešavanja u bivšem klubu: Totenhem nije trebao otpustiti Santa

"Pijetlovi" su na njegovo mjesto već doveli Antonija Kontea

Murinjo je Espiritu Santu bio trener u Portu. TWITTER

E. Ćosić

4.11.2021

Trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) prokomentarisao je dešavanja u Totenhemu, svom nekadašnjem klubu koji je napustio u aprilu ove godine poslije 17 mjeseci na klupi "Pijetlova".

Čelnici Totenhema su odlučili da uruče otkaz Nuno Espiritu Santu poslije 17 utakmica na klupi "Pijetlova". Njemu je presudio poraz od Junajteda od 3:0. Na njegovo mjesto je stigao Antonio Konte (Conte), koji je zanimljivo kompletirao trijadu bivših klubova Murinja - obojica su vodila Čelzi, Inter i Totenhem.

- Konte je dobar stručnjak, ali je i Nuno izvanredan menadžer. Tokom pet godina je uradio fantastičan posao u Vulvsima. To nije moglo da se napravi za nekoliko mjeseci u Totenhemu. Čovek je pokazao da zna posao i trebalo je da u Londonu imaju više strpljenja. Mislim da su napravili grešku, što su ga otpustili - rekao je Murinjo koji je proveo 17 mjeseci u Totenhemu, ali nije uspio osvojiti nijedan trofej. 

Imao je Portugalac priliku da pokuša doći do trofeja u Karabao kupu, ali je dobio otkaz neposredno prije finalnog okršaja s Mančester sitijem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.