SVJETSKO PRVENSTVO

UEFA odredila datum žrijeba doigravanja za SP, Ukrajinci nisu među nosiocima

Poznati su i nosioci u polufinalnim utakmicama doigravanja, a to će biti biti Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska i Vels

"Oranje" izborile direktan plasman u Katar. AFP

M. K.

17.11.2021

Selekcija Ukrajine koja je sinoć u Zenici pobjedom protiv BiH u kvalifikacijama osigurala plasman u baraž za SP u Kataru, neće biti nosilac, a treba navesti da se odlukom UEFA neće moći sastati s Rusijom zbog napete političke situacije između dvije zemlje.

Plasmanom Nizozemske direktno na SP sinoć smo dobili sve učesnike iz Evrope kad su pobjednici grupa u pitanju, a tu su još Danska, Njemačka, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Srbija, Engleska i Švicarska, te domaćin Katar, kao i Brazil i Argentina.

Sada je poznato i ko je sve u žrijebu za SP kad je Evropa u pitanju. 

Za preostala tri mjesta iz Evrope u baraž u martu borit će se Portugal, Švedska, Italija, Ukrajina, Vels, Škotska, Turska, Rusija, Poljska, Sjeverna Makedonija kao drugoplasirani iz skupina, te Austrija i Češka kao dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija koje nisu završile na jednom od prva dva mjesta u grupama.

Poznati su i nosioci u polufinalnim utakmicama doigravanja, a to će biti biti Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska i Vels.

Žrijeb će biti održan u Nionu 26. novembra. Reprezentacije će biti podijeljene u tri grupe, gdje će se igrati polufinala i finala, a tri najbolje ekipe plasirat će se na Mundijal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.