NAKON POSLJEDNJIH NEREDA

Francuska ministrica sporta: Budućnost našeg fudbala je u opasnosti

Ove sezone su u Ligi 1 zabilježeni incidenti na šest utakmica, a posljednji se dogodio sinoć na meču Liona i Marseja

Trenutak nakon što je Paje pogođen flašom. TWITTER

E. Ćosić

22.11.2021

Francuska ministrica sporta Roksana Maraćineanu (Roxana Maracineanu) izjavila je kako je budućnost francuskog fudbala u opasnosti nakon novih nereda koji su se dogodili sinoć na utakmici Liona i Marseja.

Podsjećamo, jučer je sa tribine gdje su smješteni navijači Liona bačena flaša s vodom koja je pogodila kapitena Marseja Dimitrija Pajea (Dimitri Payet) u glavu. Nakon toga je veznjaku tima sa Velodroma ukazana pomoć, a sudija Rudi Buket (Ruddy Buquet) je odlučio prekinuti meč.




Kasnije se vijećalo o eventualnom nastavku susreta, za što su bili domaći igrači, ali fudbaleri Marseja su to odbili.

- Ovaj problem treba riješiti Liga - rekla je Maraćineanu radiju "France Info" nakon čega je njezin ured najavio sastanak na koji su pozvani predstavnici Francuskog fudbalskog saveza (FFF) i Francuske fudbalske lige (LFP).

- Svi moraju razumjeti da je u pitanju opstanak francuskog fudbala. Pomogli smo fudbalskom svijetu tokom zdravstvene krize da omogući povratak navijača na stadione, ne možemo dopustiti da se takve stvari događaju - poručila je francuska ministrica sporta.

Ovo je već šesti put ove sezone da dolazi do navijačkih nereda na utakmicama najelitnijeg ranga francuskog fudbala. Ranije ih je bilo na mečevima Monpelje - Marsej, Nica - Marsej, Anžer - Marsej, Lens - Lil, Sent Etjen - Lion.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.