PRONAŠAO KRIVCA

Legenda Arsenala: Solskjer je s Junajtedom imao dobar plan, ali sve je pokvario Ronaldo

Žao mi je Solskjera jer je lani bio drugi u ligi i imao je plan na početku sezone kako voditi ekipu u ovoj, smatra Pol Merson

Merson Ronalda smatra glavnim "krivcem" za loše igre Junajteda. Getty

M. K.

23.11.2021

Legendarni engleski reprezentativac, Pol Merson (Paul Merson), tvrdi da je, sad već bivši trener Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) imao plan kako voditi tim, ali se onda pojavila jedna osoba koja je sve to poremetila.

- Žao mi je Solskjera jer je lani bio drugi u ligi i imao je plan na početku sezone kako voditi ekipu u ovoj. Dugo je pokušavao dovesti Žadona Sanča (Jadon Sancho), uspio je u tome i produžio je ugovor Edinsonu Kavaniju (Cavani). Njegov se plan mogao vidjeti. Kavani je trebao igrati svaku drugu utakmicu, Sančo biti na jednoj, Markus Rašford (Marcus Rashford) na drugoj strani, a tu bi bio i mladi i odlični Mejson Grinvud (Mason Greenwood). A onda se pojavio Ronaldo (Cristiano Ronaldo). Mislim da je Ole sve morao promijeniti, smatra Merson, nekadašnji as Arsenala, te dodaje:

- Imao je plan, a situacija s Ronaldom natjerala ga je da ga mijenja. Mislim da je Junajted uzeo Ronalda samo zato što je čuo da ga Mančester siti želi dovesti, naglasio je Merson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.