UEFA TAKMIČENJA

Gojak i Menalo dočekuju Genk, Gazibegović gost PSV-u

Partizan je već jednom nogom u 1/16 finala Konferencijske lige, a večeras mogu osigurati drugo mjesto

Važna utakmica pred "Modrima". Twitter

Piše: M. K.

25.11.2021

Nakon odigranog 5. kola Lige prvaka, večeras je na programu veliki broj utakmica Evropske i Konferencijske lige.

Očekuje se nastup i nekoliko naših bh. reprezentativaca od kojih će neki imati priliku da osiguraju plasman u narednu fazu takmičenja.

U Evropskoj ligi, Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala večeras (18:45 sati) dočekuje belgijski Genk u okviru grupe H gdje bi eventualna pobjeda Dinamu kolo prije kraja grupne faze osigurala plasman u 1/16 finala Evropske lige, a uz kiks Vest hema protiv Rapida, ekipe bh. veznjaka Srđana Grahovca, Dinamo bi bio u situaciji i da se bori za prvo mjesto.

U grupi Vest hem vodi s 10 bodova, a slijede Dinamo (6), Genk (4) i Rapid (3).

Jusuf Gazibegović sa Šturmom od 21 sat, u grupi B, gostuje PSV-u gdje bi se pobjedom vratili u igru za plasman u 1/16 finala Konferencijske lige, a možda i Evropske lige ako im se poklope drugi rezultati. U međuvremenu će Monako ugostiti PSV.

U grupi B prvi je Monako s osam bodova, a slijede Sosijedad (6), PSV (5) i Šturm (1).

Ferencvaroš čije boje brane naši reprezentativci Adnan Kovačević, Eldar Ćivić i Stjepan Lončar od 18:45 sati gostovat će Betisu. Mađari su bez bodova u svojoj grupi i ne mogu izboriti plasman dalje.

Što se Konferencijske lige tiče, Partizan Siniše Saničanina već je jednom nogom u 1/16 finala ovog takmičenja, a večeras (21) mogu osigurati drugo mjesto za šta im treba bod u gostima protiv Flore.

Gent je prvi s 10 bodova, tri manje ima Partizan, dok Flora i Anortozis imaju po dva boda.

Reprezentaitvac BiH, Mateo Sušić, te bivši igrač Željezničara i Zrinjskog, Daniel Graovac, s Klužem će gostovati kod Randersa (21).

Uz poraz Jabloneca kod Alkmara, Kluž se trijumfom večeras može vratiti u igru za drugo mjesto. Alkmar ima 10 bodova, Jablonec pet, Randers četiri, te Kluž jedan bod. 

Kladionica Mozzart na pobjedu Dinama daje kvotu 2,20, dok je kvota na pobjedu Genka 3,50. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.