PRIJATELJSKA UTAKMICA

Reprezentacija BiH s igračem manje poražena od SAD golom u 89. minuti

Bio je ovo susret selekcija sastavljenih od igrača iz domaćih prvenstava, odnosno Premijer lige BiH i MLS-a

E. Ćosić

19.12.2021

Fotografije sa utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sastavljena od igrača iz domaće Premijer lige poražena je u prijateljskoj utakmici protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:0.

I američki tim je bio sastavljen od fudbalera isključivo iz domaćeg prvenstva,  a jedini pogodak viđen je u 89. minuti kada je Kol Baset (Cole Bassett) matirao Belmina Dizdarevića. Bh.

Bh. selekcija je pružila dobar otpor, iako je od 39. minute i isključenja Amara Begića igrala s igračem manje. Vrijedi istaći i podršku koju su izabranici Ivajla Peteva (Ivaylo) imali na meču odigranom u Los Anđelesu.

Uvodne minute utakmice nisu donijele mnoštvo prilika. Jovo Lukić je zaprijetio u 17. minuti, ali njegov pokušaj sa dvadesetak metara brani Met Tarner (Matt Turner). Prvu konkretniju priliku SAD je imao u 31. minuti, ali šut Džordana Morisa (Jordan Morris) zaustavio je Nikola Ćetković. Begić je u 39. minuti zaradio direktan crveni karton, ali ni to nije omelo bh. tim.

Nastavili su sa čvrstom igrom, a do gola su mogli u 67. minuti, kada je Igor Savić iz dobre pozicije šutirao loše. I onda gol američke selekcije u 89. minuti kada je Baset natrčao na odbitak i pospremio ga u mrežu.

Za Bosnu i Hercegovinu su u ovom meču nastupili: Ćetković (46' Dizdarević), Ćorluka (62' Ćavar), Kurdić, Nukić (77' Ćosić), Barišić, Vojnović, Lukić (46' Pidro), Krpić (84' Maksimović), Begić, Đokanović (84' Ovčina) i Savić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.