SKANDAL

Selektoru prijete smrću jer neke igrače nije pozvao u reprezentaciju

Dan prije nego što sam objavio spisak od 28 igrača koje sam pozvao na završnicu Kupa nacija, dobio sam dvije prijetnje smrću koje sam odmah i prijavio policiji, rekao je selektor Sijera Leonea

Džon Kajster. SCREENSHOT

G. Š.

5.1.2022

Nakon 26 godina čekanja, Sijera Leone će ovoga januara igrati na Afričkom kupu nacija, koji se održava u Kamerunu. No, selektor Sijera Leone Džon Kajster (John Keister) je u predvečerje starta turnira otkrio da dobiva prijetnje smrću jer neke igrače nije pozvao u reprezentaciju.

- Dan prije nego što sam objavio spisak od 28 igrača koje sam pozvao na završnicu Kupa nacija, dobio sam dvije prijetnje smrću koje sam odmah i prijavio policiji. Mislim da je jako, jako tužno što je do toga došlo jer u kojoj god životnoj sredini bili, niko to ne zaslužuje - otkrio je 51-godišnji Keister, koji je rođen u Mančesteru, a u igračkoj karijeri igrao za engleske klubove Walsall i Margate, ali i bio reprezentativac ove zapadnoafričke zemlje od 1997. do 2003.

- Mislim da ne bi trebalo doći do te tačke u kojoj je moj život ugrožen jer ljudi smatraju da bi neki igrači trebali biti u reprezentaciji, a ako nisu, spremni su me ubiti - tužan je Keister, pogotovo jer je Siera Leone tek 108. reprezentacija svijeta na  FIFA rang listi, a zadnji put je na završnici Kupa nacija igrala 1996. godine. Ta država na obali Atlantskog okeana broji između sedam i osam milionna stanovnika, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.