EVROPA LIGA

Ćavi o izostavljanju Alveša: Prema nekome smo morali da budemo nepošteni

Katalonci su se u zimskom prijelaznom roku pored Alveša pojačali sa Obamajangom, Traorem i Toresom

Dani Alveš i Ćavi. TWITTER

I. Ć.

5.2.2022

Dani Alveš (Alveš) se vratio u Barcelonu kako bi pomogao klubu u teškim trenucima, ali i da katalonski gigant ostvari što bolje rezultate u Evropa ligi. 

Uslijed dolazaka novih pojačanja, Brazilac nije prijavljen za narednu fazu evropskog takmičenja, a Ćavi (Xavi) je danas objasnio svoju odluku.

Katalonski klub su u zimskom prijelaznom roku pojačali Pjer-Emerik Obamajang (Pierre-Emerick Aubameyang), Adama Traore i Feran Tores (Ferran Torres), a prema pravilima takmičenja mogu se registrovati samo trojica novih igrača.

- Krivo mi je, ali sam morao da donesem odluku da Dani ne bude u timu jer mislim da smo na desnom beku bolje pokriveni nego na drugim pozicijama. 

Prema nekome je ovoga puta situacija morala da bude nepoštena, a to je u ovom slučaju bio Dani. On nam pruža mnogo toga na terenu i van njega i siguran sam da će to i nastaviti da čini - izjavio je Ćavi.

Barcelona će se u šesnaestini finala Evropa lige sastati sa Napolijem. Prva utakmica je 17. februara na Nou Kampu, a revanš nedjelju dana kasnije u Napulju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.