ODVEO SRBIJU NA SP

Izjednačio rekorder Championshipa: Aleksandar Mitrović postigao 31. gol u sezoni

Ivan Toney iz Brentforda prošle sezone u 45 utakmica postigao je rekordni 31 gol, a Aleksandar Mitrović u dresu Fulhama to je učinio već u 30. kolu tekućeg šampionata

Mitrović je nezaustavljiv. Agencije

E. T. / Anadolija

13.2.2022

Srbijanski golgeter Aleksandar Mitrović i jučer je postigao gol za Fulham i sa ukupno 31 golom izjednačio rekord engleskog Championshipa, javlja Anadolu Agency (AA).

Mitrović je u 30 utakmica ove sezone postigao 31 gol, a posljednja “žrtva“ bio je tim Hull Cityja. Samo pet od ukupno 24 kluba u Championshipu do sada je izbjeglo Mitrovićevu golijadu.

Ivan Toney iz Brentforda je prošle sezone u 45 utakmica postigao rekordni 31 gol, a Mitrović je to učinio već u 30. kolu i do kraja sezone će najvjerovatnije postati nedodirljivi ”gol kralj” Championshipa.

Mitrović je u dresu reprezentacije Srbije odigrao 69 utakmica i postigao 44 gola i najbolji je strijelac te selekcije ikada.

Fulham je prošle sezone ispao iz Premier lige u Championship, a golovima Mitrovića uvjerljivo je na vrhu tabele i sve je izvjesnije da će se ove sezone vratiti u elitni rang engleskog klupskog fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.