KONFERENCIJSKA LIGA

Feneru je ostala samo bitka za Evropu: Slavija favorit u dvomeču

Tim iz Praga je prošle sezone igrao četvrtfinale Lige Evrope, ove je želio Ligu prvaka, ali je mađarski Ferencvaroš stao na putu crveno-bijelima iz Zlatnog grada u ljetošnjim kvalifikacijama

Fenerbahče je imao turbulentnu sezonu. Agencije

Piše: G. Š.

17.2.2022

Danas kreće nokaut faza najmlađeg klupskog takmičenja Evrope – Liga konferencije. U prvom terminu od 18.55 najzanimljiviji meč igra se na Ulker areni u Istanbulu, gdje Fenerbahče dočekuje češkog šampiona Slaviju. Tim iz Praga je prošle sezone igrao četvrtfinale Lige Evrope, ove je želio Ligu prvaka, ali je mađarski Ferencvaroš stao na putu crveno-bijelima iz Zlatnog grada u ljetošnjim kvalifikacijama.


Igrački kadar

Slavija je lider šampionata Češke, ali će ove sezone imati opasne konkurente u Plzenju i gradskom rivalu Sparti. Fenerbahče je imao turbulentnu sezonu. Borba za titilu je odavno izgubljena, pa je ostala bitka za Evropu. Portugalac Vitor Pereira je dobio otkaz krajem prošle godine, a na njegovo mjesto sjeo je domaći stručnjak Ismail Kartal koji je zaustavio slobodan pad najpopularnijeg turskog kluba.

Slavija ima ulogu favorita u ovom dvomeču, ali češki tim ima dosta problema oko sastava. Rumun Nikolae Stančiju je prošle nedjelje napustio klub, otisnuo se u Aziju. Branit će boje kineskog Vuhana. On je postigao 14 golova ove sezone u svim takmičenjima, pa će negov odlazak oslabiti redove ekipe iz Praga. Danac Aleksader Bah je suspendovan zbog kartona, dok su povrijeđeni Jan Boril, Ladislav Takač, David Hovorka i Jan Kuht. Rovit je i Srđan Plavšić. Imao je povredu zbog koje nije igrao prethodnog vikenda u pobjedi Slavije protiv Slovačkog sa 1:0 golom veziste Ondreja Lingra. On je ove sezone postigao čak osam golova u Fortuna ligi.


Dobra uvertira Fenera

Istanbulski velikan nema problema oko tima. Poslije koronavirusa oporavio se i nekadašnji njemački reprezentativac Mesut Ozil. Fener je napravio dobru uvertiru pred prvi duel šesnaestine finala Lige konferencije. Pobjeđen je Giresun sa 2:1 u gostima prethodnog vikenda, a u prvom planu bili su Ekvadorac Ener Valensija i Mert Hakan. Ovi timovi nikada se nisu sastajali u evropskim kupovima.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.40. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.