ŽELI POMOĆI

Aguero bi mogao biti dio argentinske delegacije na SP u Kataru

Još se ne zna koja bi bila njegova uloga

Aguero: Razgovarao s Tapijom. AGENCIJE

A. V.

22.2.2022

Bivši argentinski napadač Serhio Aguero (Sergio, 33) izjavio je da bi mogao biti dio argentinske delegacije s pozadinskom ulogom na SP u Kataru ove godine. To je kazao nakon sastanka s predsjednikom Argentinskog fudbalskog saveza Klaudijom Tapijom (Claudio Tapia održanog u ponedjeljak.

- Još moramo odlučiti koja bi bila moja uloga. Želio bih provoditi vrijeme s igračima jer se sa svima dobro slažem. Želio bi bih biti blizu njih, zabavljati se i pronaći način da pomognem reprezentaciji - izjavio je Aguero, koji je u decembru okončao karijeru zbog srčanih problema, prenosi Hina.

Aguero je za reprezentaciju Argentine odigrao 101 utakmicu i zabio je 41 gol. Sa reprezentacijom je bio na tri svjetska prvenstva, a prošle godine je s nacionalnom momčadi osvojio Kopa Amerikuu, prvi veliki trofej za Argentince nakon 28 godina.

U 18 godina dugoj karijeri zabio je više od 400 golova, a najdublji trag ostavio je u Mančester sitiju za kojeg je u deset sezona odigrao 390 utakmica i postigao 260 pogodaka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.