SERIJA A

Inter i Džeko večeras nemaju pravo na kiks: Đenova nije pobijedila 23 prethodne ligaške utakmice

Đenova pokušava da se izvuče iz "podruma" tabele, ali za sada nije baš dobra u tome

Edin Džeko. Arhiva

Piše: G. Š.

25.2.2022

Aktuelni prvak Serije A Inter našeg Edina Džeke nije blistao u proteklom periodu, ali ima meč i dva boda manje u odnosu na vodeći Milana, pa time i realne šanse da se domogne trona. Večeras (21 sat) ima posla sa Đenovom, koja nije pobijedila na 23 prethodne ligaške utakmice. Meč sa stadiona Luiđi Feraris možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com, a dovoljno je samo da se (besplatno) registrujete.

Đenova pokušava da se izvuče iz "podruma" tabele, ali za sada nije baš dobra u tome. Još jedna promjena na trenerskoj klupi dala je neke rezultate, ali su Grifoni počeli sve češće da remiziraju, iako na svakoj utakmici dobivaju bodove. U prošlom kolu izabranici Aleksandra Blesina nisu izgubili na gostovanju Veneciji (1:1), a prije toga su triput remizirali. 

Kao rezultat - imaju 16 bodova i zauzimaju pretposljednju poziciju. Teško da bilans mogu da poprave večeras protiv aktuelnog prvaka Intera, koji je u posljednjim kolima izgubio liderstvo, prepustivši prvu poziciju najvećem rivalu Milanu, pa nema pravo na grešku. Igrači Simonea Inzagija su samo jednom pobjedili u posljednjih pet mečeva, a dva puta su izgubili u prethodna tri kola. Nerazuri su bili slabiji u derbiju sa Milanom (1:2) i prošlog vikenda neočekivano su poraženi na svom terenu od Sasuola (0:2).

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 8.50. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.