SANKT PETERSBURG

Kakanjac iz Zenita u centru pažnje ruskih sportskih medija: Provokacija ili...

U kontaktu sam s Dejanom. Potvrdio mi je da je informacija o njegovoj želji za raskidom ugovora besmislica i provokacija, rekao je Medvedev prema pisanju sports.ru

Dejan Lovren. AFP

G. Š.

3.3.2022

U dijelu ruskih medija pojavila se informacija po kojoj hrvatski reprezentativac iz Kaknja Dejan Lovren traži raskid ugovora sa Zenitom. Isti izvori kao razlog su naveli situaciju u Ukrajini i rat koji je ušao u svoj već osmi dan. Takvi napisi upalili su alarm u ruskom velikanu pa se po tom pitanju morao oglasiti i direktor kluba Aleksander Medvedev.

- U kontaktu sam s Dejanom. Potvrdio mi je da je informacija o njegovoj želji za raskidom ugovora besmislica i provokacija, rekao je Medvedev prema pisanju sports.ru portala.


Lovren se, podsjetimo, Zenitu priključio u ljeto 2020. kada je u transferu visokom 12 miliona eura napustio Liverpul. "Vatreni" je za svoj dosadašnji klub upisao 47 nastupa pritom te pritom ubilježio dva pogotka i dvije asistencije. No, ruska invazija kao i brojne sankcije koje su nametnute ruskim ekipama i sportašima natjerale su pojedine igrače i na konkretne poteze. Naprimjer, ukrajinski defanzivac i Lovrenov saigrač Jaroslav Rakicki odlučio je napustiti sastav Zenita i prije isteka ugovora, a klub mu je to i omogućio.

- Klub i naši navijači zahvaljuju mu se na vremenu provedenom s nama. Prepoznali smo njegov profesionalizam i strast koju je pokazivao igrajući za klub. Želimo Jaroslavu, njegovim prijateljima i obitelji sve najbolje, poručili su iz Zenita, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.