POLJSKI MEDIJI

Poljski novinar tvrdi: Utakmica Poljske i Rusije nije otkazana, već odgođena

Utakmica se trebala igrati 24. marta u Rusiji, a pobjednik bi igrao za plasman u Katar s boljim iz okršaja Češke i Švedske.

Rusi možda, ipak, dobiju šansu u baražu?. Rezultati.com

M. K.

7.3.2022

FIFA i UEFA nedavno su suspendovale selekciju Rusije i ruske fudbalske klubove iz svih takmičenja, zbog agresije te zemlje na Ukrajinu.

Međutim, poljski novinari su primijetili i upozorili da kvalifikacijski okršaj njihove i ruske reprezentacije u baražu za Mundijal u Kataru 2022., prema FIFA-inim službenim stranicama, nije ni otkazan ni registrovan pobjedom Poljske, nego samo - odgođen.

Utakmica se trebala igrati 24. marta u Rusiji, a pobjednik bi igrao za plasman u Katar s boljim iz okršaja Češke i Švedske. 

Novinar Przemek Langier s portala Goal.pl upozorava da bi to moglo značiti da FIFA čeka da se ratni sukob Rusije i Ukrajine završi te da prekine suspenziju i jednostavno prebaci kvalifikacijske dvoboje za neki od slobodnih termina u junu.

- FIFA-i se ne žuri izbaciti agresore na Ukrajinu, za sada su i dalje samo suspendovani. Poljaci čekaju reakciju FIFA-e zbog njihovog meča s Rusijom. Neke moji kolege i dalje tvrde da će Poljska automatski proći u finale, bez borbe s Rusijom, ali moj je dojam da FIFA čekanjem želi izbjeći situaciju u kojoj bi izbacila Rusiju, napisao je Langier.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.