BERGAMO

Fantastičan potez: Navijači Atalante posebnim transparentom oduševili javnost

Ukrajinski reprezentativac postigao je gol i slavio tako što je skinuo crnu traku sa ruke koju je nosio u znak žalosti, poljubio je i pokazao u nebo

Malinovski i Mirančuk osvanuli na tribinama u Bergamu. Twitter

M. K.

11.3.2022

Ukrajinac Ruslan Malinovski i Rus Aleksej Mirančuk dijele svlačionicu u Atalanti, a invazije Rusije na Ukrajinu nije ugrozila njihovo veliko prijateljstvo. 

Na utakmici Evropske lige sinoć, u kojoj je Atalanta savladala Bajer s 3:2, domaći navijači u Bergamu donijeli su transparent onosno veliku ilustraciju na kojoj se dva pomenuta igrača drže za ruke na podlozi od ukrajinske i ruske zastave.

Ukrajinski reprezentativac postigao je gol u pobjedi svog tima i slavio tako što je skinuo crnu traku sa ruke koju je nosio u znak žalosti, poljubio je i pokazao u nebo.

Na društvenim mrežama naveo je da je ovaj gest, naravno, "posvećen svim žrtvama rata u Ukrajini".

- On i njegova porodica prolaze kroz teške trenutke. Provodimo dosta vremena kao ekipa gledajući vijesti. Ovo nas je uzdrmalo možda čak i više od kovida, a znamo koliko je virus pogodio Bergamo. Njih dvojica imaju divno prijateljstvo, Mirančuk se osjeća gotovo posramljen zbog situacije. Ljudi su važniji od zastava i granica, priznao je trener Đan Pjero Gasperini (Gian Piero Gasperini) za italijanski Sky.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.