PREMIJER LIGA BIH

Miloš Stanojević za "Avaz": Volio bih se vratiti na Koševo

Došao sam da pomognem Leotaru da ostane u ligi - rekao je novi igrač tima iz Trebinja

Stanojević: Sarajevo je nešto posebno. ARHIV

Piše: A. V.

11.3.2022

Poslije kratke avanture u Turskoj i Kazahstanu,Miloš Stanojević (28) se ove zime vratio u Premijer ligu BiH i obukao dres Leotara.

- Trebao sam opet za Kazahstan, ali nije došlo do dogovora. Zatim sam se dogovorio s Kolubarom, no i tu je ispao neki problem. Zvali su me iz Leotara i potpisao sam na šest mjeseci – otkrio je Stanojević za “Dnevni avaz”.

Dobre šanse

Srbijanski veznjak vjeruje da s novim klubom može izboriti opstanak.

- Mislim da su nam dobre šanse i da ćemo izboriti opstanak. Stigla su tu još tri-četiri igrača. Plaća nije bitna, nisam došao tu da se obogatim. Došli smo da pomognemo Leotaru da ostane u ligi, pa ćemo na ljeto vidjeti šta i kako – istakao je Stanojević.

Prošlog ljeta želio ga je Borac, a bio je i na pragu povratka na Koševo.

- Bilo je oko Borca nešto, ali više nisam bio za to, nego što sam bio. Sa Sarajevom je bilo skoro 70-80 posto sve dogovoreno, ali na kraju se ispostavilo da klub na toj poziciji ne želi stranca. Sad preko supruge završavam papire, pa ćemo vidjeti - kazao je Stanojević.

Viši nivo

Stanojević je napustio Sarajevo poslije osvojene duple krune i otišao u Ankaraguču, no tamo nije ispalo kako je očekivao.

- Nisam se pokajao. Možda sam napravio neke greške tamo. Crveni karton na debiju, a poslije sam se i povrijedio. Sarajevo je nešto posebno i to će se uvijek pamtiti. Volio bih se vratiti tamo – istakao je Stanojević.

On je i poslije odlaska pratio svoj bivši klub, koji je doživio velike promjene.

- Rezultati su malo slabiji zbog prvog dijela. Svi znamo kakva je ekipa bila. Goran Sablić je dobar trener, ali mislim da nije imao dobar kadar, dostojan kluba kakav je Sarajevo. Sad je eto došao taj novi predsjednik. Sarajevo ima najjaču ekipu na papiru, ali pošto je Zrinjski predaleko, ostaje im da jure Evropu. Ja im držim palčeve da to i ostvare. Klub je podignut na neki viši nivo – dodao je Stanojević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.