PORTUGALAC NIJE POVRIJEĐEN

Rangnik: Ne zanima me da li je Ronaldo sretan u Mančesteru, važno je da je spreman

Menadžer Mančester junajteda je najavio Kristijana Ronalda u sastavu za utakmicu s Totenhenom

Rangnik i Ronaldo već odavno nisu u dobrom odnosu. GETTY IMAGES

M. K.

11.3.2022

Portugalac Kristijano Ronaldo (Cristiano) nedavno je propustio gradski derbi protiv Sitija u kojem je njegov Mančester junajted pregažen s 4:1.

Kružile su priče kako je Ronaldo namjerno napustio ekipu jer je saznao od trenera Ralfa Rangnika (Rangnick) da neće biti starter, a čak se pojavila i informacija da je tokom odigravanja utakmice odletio do Portugala na kratki odmor.

Činjenica je da je Ronaldo daleko do svoje prave forme, pogotovo u 2022. godini, a ekipa je tek peta s bodom manje od Arsenala koji ima tri meča manje u borbi za četvrtu poziciju na tabeli.

Menadžer Junajteda je najavio Ronalda u sastavu za utakmicu s Totenhenom, a na pitanje kako se Ronaldo osjeća trenutno, odgovorio je:

- Ne znam, nisam ga pitao da li je sretan ili ne u ovom klubu. Za mene je važno da je spreman ponovo i da je jučer nastavio da trenira. Vidjet ćemo u kakvoj ćemo formaciji i u kakvom ćemo sastavu igrati sutra, kaže Rangnik.

Navodni odlazak Ronalda u Portugal Rangnik je prokomentarisao sljedećim riječima:

- Nema smisla vraćati se na ono što se dešavalo prije šest ili sedam dana. Meni je važno ono što se dešava sada i sutra. Nema smisla da prolazimo kroz to ponovo, rekao je Nijemac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.