KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Selektor Starčević poslao pozive: Drago mi je i što se Ajdin Hasić oporavio od teške povrede

Raduje nas što ćemo nakon duge pauze ponovo biti na okupu, rekao je Starčević

Starčević: Uvažavamo njihove kvalitete i moramo se što bolje pripremiti kako bismo došli do željenog rezultata, a to je pobjeda. NSBiH

Piše: G. Š.

14.3.2022

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru kvalifikacija za Euro 2023 na Grbavici 25. marta dočekati Luksemburg, a četiri dana kasnije gostuju Italiji - u Trstu. 

Igrački kadar

Selektor "Zmajića" Slobodan Starčević je za ove utakmice potvao sljedeće igrače: Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Bakir Brajlović (Tuzla City), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Frosinone, Italija), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Nenad Nikić (Radnik), Jasmin Osmić (Sloboda), Vedad Radonja (AEK, Grčka), Marko Kujundžić (Borac), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Amar Tahrić (Sered, Slovačka), Ivan Bašić (Zrinjski), Armin Hodžić (Željezničar), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Alen Dejanović (Velež), Ajdin Hasić (Umranijespor, Turska), Belmin Mešinović (Tuzla City), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Posušje), Amar Memić (Bravo, Slovenija), Daniel Lukić (Široki Brijeg).

- Raduje nas što ćemo nakon duge pauze ponovo biti na okupu, rekao je Starčević i dodao:

- Drago mi je i što se Ajdin Hasić oporavio od teške povrede i što nam je ponovo na raspolaganju nakon pauze od godinu. On je sigurno jedan od najtalentovanijih naših igrača. Također, smo sretni i što je talentovani Amar Dedić dobio poziv u „A“ tim i želim mu da se nametne selektoru Ivajlu Petevu,


Ne smijemo nikoga potcijeniti

Naš tim je favorit protiv Luksemburga.

- Ali, ne smijemo nikoga potcijeniti. Uvažavamo njihove kvalitete i moramo se što bolje pripremiti kako bismo došli do željenog rezultata, a to je pobjeda. Nakon toga slijedi utakmica protiv Italije. Nadam se da ćemo odigrati hrabro i kvalitetno kao što je to bilo u drugom poluvremenu susreta koji smo s njima odigrali u Zenici - zaključio je Starčević.

Mladi reprezentativci će se okupiti 21. marta na Ilidži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.