KUP BIH

Širokobriježani se nadaju čudu u uzvratu protiv Veleža

Tim s Pecare ima četiri gola zaostatka

Hrkać i Jurić. FENA

A. V. / Fena

15.3.2022

Velež je prije dvije sedmice u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH savladao Široki Brijeg rezultatom 4:0 i širom otvorio vrata polufinala.

Ipak, Širokobriježani vjeruju u čuda i nadaju se da mogu učiniti podvig kakav je izveo Velež prije 20 godina upravo protiv Kluba s Pecare.

- Nadam se da će se historija ponoviti i da ćemo ovaj put mi čudesno okrenuti Velež, jer su oni jednom davno nas izbacili, pobijedivši nas 5:0 u uzvratnoj utakmici nakon što smo mi imali prednost od 6:2 iz prvog susreta. Vjerujem da imamo snage i da se možemo vratiti iz rezultatskog zaostatka – izjavio je uoči sutrašnjeg uzvrata pomoćni trener Širokobriježana Vlado Hrkać.

Dodao je kako visok poraz iz prvog susreta nije realan odnos snaga dva kluba već splet nesretnih okolnosti.

- Rezultat nije realan s obzirom na to da smo odigrali jako dobro u prvih pola sata utakmice. Primili smo nesretno taj prvi pogodak i poslije u drugom poluvremenu pali. Nadam se i vjerujem da igrači imaju dovoljno snage da utakmicu i rezultat preokrenemo u našu korist - kazao je Hrkać.

Široki Brijeg u proljetnom dijelu sezone nije ostvario niti jednu pobjedu. U četiri susreta Širokobriježani su upisali dva remija i dva poraza, a primili su ukupno deset golova.

- Mišljenja sam da odbranu moraju igrati svi igrači u ekipi i ne treba izdvajati pojedince, jer ekipa mora igrati odbranu i napad zajedno. Razlog zbog kojeg smo primili puno pogodaka je rezultat individualnih ili timskih grešaka u utakmici. Međutim, radimo na tome i analiziramo sve kako bismo taj segment u našoj igri poboljšali- kazao je defanzivac Širokog Brijega Marko Jurić.

Dodao je kako je odbrana temelj svega.

- Moramo igrati čvrstu odbranu zbog toga što želimo prema naprijed se bolje otvarati i igrati napadački fudbal i postići što više pogodaka. Kada igrate otvoreno i napadački to protivniku ostavlja dosta prostora i dogodi se da iz greške primimo pogotke, ali radimo na tome kako bismo sve poboljšali. U prvoj utakmici smo dobro otvorili i uspjeli stvoriti izgledne prilike koje nismo zabili i nažalost oni su nas za to kaznili dosta teško. Ovo je visok rezultat, ali mi igramo na svom terenu i pokušati ćemo dovesti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost jer nemamo što izgubiti – kazao je Jurić.

Susret četvrtfinala Kupa BiH Široki Brijeg – Velež igra se u srijedu od 18:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.