U-21 REPREZENTACIJA

Starčević: Favoriti smo i to moramo dokazati

Očekujemo tri boda iz sutrašnjeg meča. U Luksemburgu smo odigrali dobru utakmicu i pokazali da smo bolji tim, kaže selektor

Starčević na današnjem treningu "Zmajića". FSBIH

M. K.

24.3.2022

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas na Grbavici odradili trening i sutra ih na istom terenu očekuje kvalifikacioni meč sa Luksemburgom.

Selektor Slobodan Starčević ističe da je ekipa spremna:

- Malo nam je bila nepoznanica sa kojim snagama će protivnik doći, međutim sad imamo jasniju sliku o njima i napravili smo plan igre. Radili smo dobro na ovom okupljanju i spremni dočekujemo meč. Uz svo uvažavanje protivnika i njihovih kvaliteta, mi trebamo kroz svoju igru da opravdamo ulogu favorita. Raduje me da su svi igrači zdravi i u punom treningu, tako da su svi na raspolaganju za utakmicu, smatra Starčević.


Nakon dužeg vremena od povrede se oporavio Ajdin Hasić.

- Očekujemo tri boda iz sutrašnjeg meča. U Luksemburgu smo odigrali dobru utakmicu i pokazali da smo bolji tim. Selektor je dobro pripremio ekipu, radili smo jako i vjerujem da ćemo sutra pokazati da smo puno bolji. Nakon toga nas očekuje zahtjevniji protivnik, selekcija Italije. Međutim, mi smo fokusirani na Luksemburg, jedva čekamo meč i vjerujem da ćemo odraditi posao na najbolji način, kaže mladi bh. ofanzivac.

Meč Bosna i Hercegovina - Luksemburg na programu je sutra u 15:00 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu. Za posjetioce će biti otvorena istočna tribina, a ulaz je slobodan.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.