PRVOTIMAC SARAJEVA

Daniel Avramovski za "Avaz": Na Koševu se osjećam kao kod kuće

Veliki ciljevi nas pokreću i motiviraju, kazao je ofanzivac bordo tima

Avramovski (desno): Navikavam se polako. FK SARAJEVO

Piše: A. Vatreš

25.3.2022

Dolazak Daniela Avramovskog (27) u FK Sarajevo ove zime ispraćen je s velikim interesovanjem.

Reklo bi se s razlogom, s obzirom da je je riječ o makedonskom reprezentativcu s iskustvom igranja u više zemalja i klubova.

Dobro prihvaćen

Avramovski je kvalitet potvrdio u nedavnom prvenstvenom dvoboju s Posušjem (6:0), u kojem je upisao čak tri asistencije, a za “Dnevni avaz” je govorio o toj utakmici i prvim utiscima na Koševu.

Protiv Posušja ste odigrali Vašu najbolju utakmicu od dolaska u Sarajevo. Koliko ste zadovoljni dosadašnjim igrama?

- Bila je to moja tek treća utakmica. Stigao sam nedavno, pa se navikavam polako. Zadovoljan sam svojim nastupom, odigrao sam dobro u nedjelju. Zadovoljan sam kada ekipa igra dobro i kada pobjeđujemo i mislim da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i bolje – kazao je Avramovski.

Kakvi su prvi utisci o klubu i gradu. Jeste li se uspjeli adaptirati na novu sredinu?

- Najiskrenije, ovdje se osjećam prelijepo. Sarajevo je lijep grad i osjećam njegovo gostoprimstvo svuda. Momci u klubu su me jako dobro prihvatili, a s nekima od njih poznajem se i od ranije tako da od prvog dana ovdje se osjećam kao kod svoje kuće.

Visoke ambicije

Sarajevo uvijek ima najviše ambicije. S kakvim ambicijama ste Vi stigli na Koševo?

- Sarajevo kao i svaki veliki klub ima visoke ambicije. Veliki ciljevi nas pokreću i motiviraju, a moje ambicije su ambicije svakog igrača i navijača - mnogo titula, pobjeda, dobrih utakmica i radovanja.

Koliko ste bili upoznati s Premijer ligom BiH kada ste dolazili u Sarajevo i kakav ste utisak stekli na osnovu ovih nekoliko utakmica?

- Nisam bio mnogo upoznat s Premijer ligom, ali sam pratio neke utakmice, pa i kroz analize utakmica koje gledamo vidi se da u ovom trenutku ima mnogo kvalitetnih igrača i klubova u Bosni i Hercegovini.

Sarajevu poslije pauze slijedi novo gostovanje Leotaru. Šta je cilj do kraja sezone?

- Naš cilj je da igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje i ostvarujemo dobre rezultate. S tom energijom idemo i u Trebinje, dati sve od sebe. Imamo također utakmice u Kupu koji je za nas jako bitan – dodao je Avramovski.

Poznanstvo s Vasoskim

Sa šefom Aleksandrom Vasoskim poznajete se od ranije, iz perioda dok ste igrali za Vardar. Koliko je za Vas to olakšavajuća okolnost?

- Olakšavajuće je sasvim sigurno jer poznajem njegov sistem rada i treninga. Međutim, svakako da je na svima nama da dajemo svoj maksimum, radimo i treniramo s ciljem što boljih rezultata koje ovaj klub zaslužuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.