ELITNA RUNDA

Bh. juniori ostvarili drugu pobjedu: Za plasman na Euro U-19 treba nam još bod

Pobjedu našem timu donio je Bristrić pogotkom za 3:2 u 60. minuti

Sada našoj selekciji do 19 godina za plasman na Evropsko prvenstvo treba još bod u posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Francuske. NSBiH

Piše: G. Š.

26.3.2022

Juniorska reprezentacija BiH danas je u Francuskoj ostvarila novu pobjedu u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-19! Nade bh. fudbala danas su u sjajnoj utakmici trijumfovale (3:2) protiv Švedske, a to je druga pobjeda u dva meča ove faze kvalifikacija. 


Gol odluke

Sada našoj selekciji do 19 godina za plasman na Evropsko prvenstvo treba još bod u posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Francuske.

Prije dva dana izabranici Ivice Barbarića savladali Češku, a sada je pala i Švedska. Šakota je doveo bh. juniore u vodstvo u 23. minuti, a Ayari u 33. poravnao na 1:1. Novo vodstvo našem timu donosi Aleksandar Kahvić samo minut poslije, ali opet su Šveđani imali spreman odgovor. U nadoknadi prvog dijela mrežu našeg tima zatresao je Vilhelmsson za 2:2.

U nastavku utakmice vidjeli smo veliku borbu dva tima, a pobjedu bh. juniorima donio je Bristrić pogotkom za 3:2 u 60. minuti.


Igrački kadar

Naš tim nastupio je u sastavu: Muhamed Šahinović, Tarik Kapetanović, Mustafa Šukilović, Mladen Cvjetinović, Jasin Jušić, Petar Sučić, Anes Krdžalić (71. Muhamed Buljubašić), Eldar Mehmedović (64. Rijad Smajić), Matej Šakota (87. Tarik Ramić), Aleksandar Kahvić, Admir Bristrić (87. Enver Kulašin). Selektor: Ivica Barbarić

Sada je BiH na vrhu tabele sa maksimalnih šest bodova, Češka i Francuska imaju po tri, a Švedska je posljednja bez bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.