NAPUSTIO RUSIJU

Legendarni ruski fudbaler: Kremlj je mojoj bivšoj supruzi isprao mozak

Nedavno me španski novinar pitao o Svjetskom prvenstvu 1994.. Rekao sam mu da je u tom timu bilo pet Ukrajinaca i dva Bjelorusa. To je bila Rusija, kaže Rus

Saljenko se prisjetio nekih ljepših vremena u Rusiji. Twitter

M. K.

27.3.2022

Bivši ruski fudbalski reprezentativac, Oleg Saljenko (52), tvrdi da je Kremlj od njegove bivše supruge napravio zombija.

Salenkov čiji je otac Ukrajinac, a majka Ruskinja, rođen je u Sankt Peterburgu, ali je odlučio da napusti Rusiju i sada priča o propagandi koja stiže iz Kremlja.

- Imam, da tako kažem, jedinstvenu situaciju. Rođen sam u Rusiji i tamo sam živio važan dio svog života. Tamo imam porodicu,  prvu ženu i sina. Ne želim više vidjeti svoju bivšu ženu, propaganda Kremlja pretvorila ju je u zombija, isprao joj je mozak, rekao je Saljenko, a prenijeli su strani mediji.

- Nedavno me španski novinar pitao o Svjetskom prvenstvu 1994. Rekao sam mu da je u tom timu bilo pet Ukrajinaca i dva Bjelorusa. To je bila Rusija, naglasio je Rus.

- Jasno sam dao do znanja zapadnim novinarima da moramo brzo zaustaviti rat, vršiti pritisak na javnost, vršiti pritisak na vlade u svim zemljama. Sankcije su sankcije, ali Ukrajini treba oružje, rekao je Saljenko.

On je postavio rekord kada je davne 1994. godine, na Mundijalu u SAD-u, postigao čak pet golova u pobjedi Rusije nad Kamerunom (6:1).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.