U-21 SELEKCIJA

Starčević, ipak, uvrstio u tim Đukića: Prije četiri dana je pričao drugačije

Prema dostupnim podacima na inače pouzdanom Transfermarktu, Đukić za Istru nije odigrao nijedan minut u ovoj sezoni

Starčević pozvao Đukića na gostovanju u Trstu. FSBIH

G. Š.

29.3.2022

Selektor mlade selekcije (U-21) Bosne i Hercegovine, Slobodan Starčević, daleko od očiju javnosti ipak je ugurao svog pulena u sastav U-21 selekcije.

Naime, iako je prije četiri dana govorio drugačije, Starčević je u sastav uvrstio Branka Đukića, igrača Istre u današnjem duelu protiv Italije.

Podsjetimo, nakon pobjede (1:0) mlade reprezentacije BiH nad Luksemburgom, na zvaničnoj press-konferenciji, selektor nada bh. fudbala Slobodan Starčević upitan je zašto u igračkom kadru nije bio Branko Đukić, koji je naknadno pozvan za martovske kvalifikacione utakmice.

- U svakom slučaju, digla se velika galama oko tog pozvanog igrača. I napravljene su neke analize prije nego što je nazvan selektor da se pita za to. Vidjeli ste danas da ga nema i onda je to sve suvišno. U svakom slučaju, mi imamo ekipu, vidjeli ste danas ko je igrao. Igrali su momci koji su iznijeli ove kvalifikacione utakmice. Mislim da je suvišna priča o tom momku. Bilo kakva priča ne vodi ka boljitku fudbala u BiH, rekao je tada Starčević.

Đukić ipak pronašao svoje mjesto na klupi BiH protiv Italije. Printscreen

Naime, prema dostupnim podacima na inače pouzdanom Transfermarktu, Đukić za Istru nije odigrao nijedan minut u ovoj sezoni, a u dva navrata nalazio se na klupi za rezervne igrače.

U prošloj sezoni ovaj mladi fudbaler je za Rudeš, u drugom po jačini rangu hrvatskog fudbala, odigrao ukupno 10 utakmica, a na terenu je proveo svega 62 minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.