SERIJA A

Alegri nakon gorkog poraza priznao: Inter je favorit za naslov prvaka

Istakao je da je njegov tim definitivno van utrke za Skudeto, iako još matematički može da stigne Milan i Napoli

Alegri razočaran nakon poraza. AFP

M. K.

4.4.2022

Juventus je doživio neugodan domaći poraz u "derbiju Italije" od Intera (0:1) i time praktično ostao bez šansi za osvajanje Skudeta.

Nakon meča to je priznao i trener Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri).

– Nemojmo govoriti o stvarima koje sada neće biti od pomoći. Zadovoljan sam ako se govori o igri. Bila je dobra utakmica od strane mog tima, igrali smo dobro, uputili mnogo šuteva. Šteta što smo poraženi, ali ovo je bio dobar Juventus. Tim napreduje i imamo na čemu da gradimo za narednu sezonu, rekao je Alegri italijanskim medijima.

Istakao je da je njegov tim definitivno van utrke za Skudeto, iako još matematički može da stigne Milan i Napoli od kojih ima sedam bodova manje.

– Ljudi konačno mogu da odahnu i kažu da smo definitivno ispali iz trke za Skudeto. Sada moramo da osvojimo dovoljno bodova da osiguramo četvrto mjesto i da se onda spremimo za jak start naredne sezone. Ovaj tim je u izgradnji, ali sljedeće sezone bit ćemo godinu dana iskusniji, kaže Alegri.

Ostala su još tri glavna favorita - Milan, Napoli i Inter, a evo kome Alegri daje prednost:

– Dovoljno je pogledati raspored i vidjeti da je Inter favorit. Sada su zabilježili važnu pobjedu, koja će im značiti za samopouzdanje, zaključio je Alegri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.