FK LEOTAR

Bodiroga: Spreman sam se skloniti ako će to donijeti boljitak Leotaru

Ovdje igrači u bloku okrenu leđa protivniku i tu treba staviti tačku, rekao je trener Trebinjaca

Leotar je razočarao na Grbavici. FK Željezničar

Piše: G. Š.

9.4.2022

Trener Leotara Miodrag Bodiroga, nakon poraza od Željezničara na Grbavici (3:0), bio je vidno potresen.


Utakmica je završena u prvih 15 minuta

- Najiskrenije, kad pokušavate da nađete riječi bilo šta da kažete… Poslije meča u Trebinju sam rekao da smo bili daleko od Želje, a sada da kažem bilo šta – zaista nemam. Druga stvar, uvijek se može negdje hvatati za tračak nade. Neke utakmice vam daju to, a onda izađete na Grbavici i vidite koliko ste daleko od toga. U fudbalu ste dobri onoliko koliko se branite. Ovdje igrači u bloku okrenu leđa protivniku i tu treba staviti tačku. Ili ćemo neke stvari mijenjati, položaj na tabeli je takav da je prostor za manevar skraćen.

Leotar, kako kaže, ne možemo dalje ovako.

- Ja sam spreman da se sklonim ako će to donijeti boljitak Leotaru. Pojedini igrači su danas pokazali da su daleko od ovog nivoa. Utakmica je završena u prvih 15 minuta, kazao je Bodiroga.


Mi smo u zoni ispadanja od jeseni

Također, dodao je i ovo.

 - Mi smo u zoni ispadanja od jeseni i rekao sam da je svaka naredna utakmica presudna, da je svaki bod bitan… Nismo se skupili na vrijeme. Teško je zimi dovesti igrače. Tada se dovode neki koji izlaze iz povrede i slično, a morate i pristajati na neke stvari da napravite roster. Poslije se to pokaže da nije ono što se tražilo. Ovdje se vidi mnogo štošta – kad izađete na ovakav stadion i pred ovakvu publiku koja je itekako mjerodavna da kaže nešto. Bio bih sretan i ponosan da doživim ovo što sam danas doživio jer Željo je prošlu utakmicu izgubio. U Trebinju kad je dobro onda nemate komentara, a kad je loše… Onda možete zamisliti. Još kada nemate karakter kao neki igrači… Ljut sam i na sebe, a neke stvari i prešutite. Imamo ozbiljnih igrača, a oni su negdje i vukli to što je loše. Danas je sve došlo do izražaja - zaključio je trener Leotara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.