LIGA PRVAKA

Simeone ljut napustio pres-konferenciju: To mi nikad ne bi palo na pamet

Nakon prvog susreta Pep Gvardiola (Guardiola) nije baš bio oduševljen Simeonovim ratničkim fudbalom, pa je jedno od pitanja za trenera kluba iz Madrida bilo: 'Smatrate li da vam je Gvardiola kao treneru iskazao nepoštovanje?

Dijego Simeone. AFP

G. Š.

14.4.2022

Vatreno je bilo sinoć i na presici nakon utakmice Atletiko - Mančester siti 0:0. Nakon prvog susreta Pep Gvardiola (Guardiola) nije baš bio oduševljen Simeonovim ratničkim fudbalom, pa je jedno od pitanja za trenera kluba iz Madrida bilo: 'Smatrate li da vam je Gvardiola kao treneru iskazao nepoštovanje?'


Naši igrači su dali svu svoju energiju tribinama

- Ne moram ja to misliti, niti smatram da on on meni govori dobro ili loše. Vrlo često, ljudi koji su jaki na riječima, uspiju vas nahvaliti, ali zapravo na vas gledaju s prijezirom. A možda oni koji imaju malo skromniji vokabular također nisu glupi, rekao je Simeone, jasno aludirajući na svoj i Gvardiolin odnos.

U nekoliko je situacija sinoćnje utakmice legenda Atletika aplaudirala prema suparničkoj klupi, ali i prema tribinama, pomalo ironično aludirajući da su uloge sada obrnute u odnosu na prvi susret. Siti se u vatrenom finišu utakmice žestoko branio, Atletiko napadao i tražio gol koji bi ga odveo u produžetke. Na kraju mu je to zamalo i uspjelo.

- Nisam aplaudirao mojim protivnicima na klupi, pljeskao sam našim navijačima na tribinama. Pljeskao sam svima koji su stajali iza nas punih 90 minuta i to je bila jedna vrsta zahvale njima. Naši igrači su dali svu svoju energiju tribinama, i navijači su nam to vratili natrag, ali nažalost nismo im mogli dati ono što smo svi najviše htjeli - prolaz u polufinale - konstatuje Simeone.

Je li sinoć Siti igrao kao što inače igra Atletico?, bilo je jednood pitanja za Simeonea.

- Fudbal ima puno različitih lica i stilova, i nije na meni da ocjenjujem jesu li naši protivnici igrali dobro ili ne, ili kakva je to vrsta fudbala. To je ono što vi novinari radite. Svi imaju svoje mišljenje o tome, ali mi smo zapravo ti koji moraju razmišljati kako će igrati.


Aplaudirao sam navijačima

O incidentima nakon utakmice je rekao: "Ja ništa nisam vidio".

- Ostao sam na terenu, aplaudirao sam navijačima, svima njima zahvaljivao na velikoj podršci i kad sam krenuo prema svlačionici, tamo više nikoga nije bilo.

Jedan španjolski novinar pitao je Simeonea hoće li u polufinalu dati kakav koristan savjet Realu - kako protiv Sitija proći u finale, što je vidno iznerviralo Simeonea.

- To mi nikad ne bi palo na pamet, rekao je Argentinac, ljutito ustao i napustio presicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.