OBJAVLJEN SNIMAK RAZGOVORA

Veliki skandal potresa Španiju: Pike sa predsjednikom Saveza dogovorio Superkup u Saudijskoj Arabiji

Cijeli posao je trebao ići preko Pikeove agencije Kosmos, a ako bi Superkup bio prebačen u Rijad, Barcelonin fudbaler bi dobio šest miliona eura

Barsina zvijezda je, kako pišu Španci, htjela u četiri godine zaraditi 24 miliona eura. Arhiva

G. Š.

18.4.2022

Veliki skandal potresa Španiju, a u njegovom središtu su zvijezda Barcelone Pike (Gerard Pique) i predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales. "El Confidencial" je objavio snimke na kojima se čuje kako spomenuti dvojac dogovara odigravanje španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji.


Objavljen razgovor

Cijeli posao je trebao ići preko Pikeove agencije Kosmos, a ako bi Superkup bio prebačen u Rijad, Barcelonin fudbaler bi dobio šest miliona eura. Na kraju se to ipak nije ostvarilo.

- Rubi, da vidimo, kad je u pitanju novac, ako bi Realu išlo osam miliona, onda isto toliko ide i Barceloni. Ostali su plaćeni dva miliona i milion eura. To je ukupno 19, a ti savezu daješ šest miliona i tebi ostaje šest. Izbacimo Saudijsku Arabiju i ostane nam možda i više. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći, rekao je Pike Rudialesu.

Barsina zvijezda je, kako pišu Španci, htjela u četiri godine zaraditi 24 miliona eura, dok bi u Savez stiglo 40 miliona. Prvo izdanje Superkupa koji se igrao u Saudijskoj Arabiji je bilo 2020. godine. U polufinalu su ispali Barcelona i Valencija, a Real Madrid je u finalu na penale pobijedio Atletiko Madrid.


Kosmos Holding

Rubiales je uoči tog Superkupa rekao kako Savez Pikeovoj firmi nije uplatio baš ništa, već mu je samo pomogao da naplati nekakave provizije. Španski Superkup je samo jedan od poslova Pikeovog "Kosmos Holdinga" koji u tom slučaju ne naplaćuje proviziju od Saveza kako ne bi tehnički bio u sukobu interesa i kršio etički kodeks. Ni Pike, ni Savez se za sada nisu oglasili u vezi pisanja "El Condifenciala" i snimaka koje su izašle u javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.