NAVIJAČI U ŠOKU

Tuga i nevjerica u Derbiju: Legendarni klub ispao u treću ligu

S obzirom na rezultat meča Riding - Svonsi (4:4), Derbi je nakon današnjeg poraza u Londonu pet kola prije kraja i matematički izgubio svaku šansu za spas

Ni legendarni Runi nije uspio spasiti klub. Twitter

M. K.

18.4.2022

Legendarni engleski klub Derbi Kaunti ispao je iz engleskog Čempionšipa, drugog po rangu fudbalskog takmičenja u Engleskoj.

Ni legendarni Vejn Runi (Wayne Rooneynije mogao pomoći da se klub spasi od ispadanja u treću ligu, ali svakako da treba imati na umu da je ovoj ekipi na početku sezone oduzet 21 bod zbog finansijskih problema, što je bilo nenadoknadivo za Runijev tim.

Derbi je danas u Londonu izgubio s 1:0 od Kvin Park Rendžersa, a jedini gol na meču postigao je Amos u 88. minuti.

S obzirom na rezultat meča Riding - Svonsi (4:4), Derbi je pet kola prije kraja i matematički izgubio svaku šansu za spas.

Popularne "Ovnove" pamte i stariji ljubitelji fudbala u BiH s obzirom na to da su 1974. godine u osmini finala Kupa UEFA igrali dvomeč s mostarskim Veležom, a nakon trijumfa u Engleskoj od 3:1 u Mostaru je Velež slavio sa 4:1 i izbacio tada slavni Derbi.

Klub je osnovan 1884. godine sa sjedištem u Derbiju, a u svojim vitrinama ima dvije titule prvaka Engleske i jedan FA Kup.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.