146. VJEČITI DERBI

Slaviša Vukičević iz Pariza za "Avaz": Želim dobar ambijent i pobjedu Sarajeva

Derbi je derbi, bez obzira na trenutni plasman Sarajeva i Željezničara, rekao je nekadašnji as bordo tima

Slaviša Vukičević. Arhiva

Piše: G. Š.

10.5.2022

Večeras (20 sati) svi fudbalski putevi u našem glavnom gradu, ali i šire, vode na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase", gdje je na programu 146. vječiti derbi. 


Bordo tim mora i treba da bude bolji

- Derbi je derbi, bez obzira na trenutni plasman Sarajeva i Željezničara. Želim, uz lijepo vrijeme, dobar ambijent, pobjedu Sarajeva, a kvalitet možemo gledati i na TV, rekao je nekadašnji as kluba s Koševa Slaviša Vukičević, koji je trenutno u Parizu.

Već duže vrijeme živi na relaciji Pariz - Visoko, ali s pažnjom prati sva dešavanja u bh. fudbalu.

- Dobra tehnička organizacija Zrinjskog, kako prve ekipe tako i mladih selekcija, svrstava ga u sami vrh bh. fudbala. Neupitna je njihova nadmoć u ovoj godini! Nadati se da će se ostali klubovi bolje organizovati za narednu sezonu i da će prvenstvo biti interesantniji. FK Sarajevo mora i treba da bude bolji, ako ništa zbog bordo tradicije i navijača - istakao je član druge šampionske generacije FK Sarajevo (1984/85)


Saučešće porodici Osim

Također, Vukičević je dodao i ovo:

- Večerašnji derbi je i prilika da se na najbolji način izrazi saučešće Osimovoj porodici, navijačima Željezničara i svim ljubiteljima fudbala, kojem se pridružujem, zbog odlaska velikana bh. fudbala.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.