NARODNO POZORIŠTE SARAJEVO

Završena komemoracija Ivici Osimu, emotivno obraćanje Baždarevića i Hadžibegića

Okupljenim se obratio i Nenad Bjeković, prvi čovjek FS Srbije i sportski direktor Partizana u vrijeme dok je Osim bio šef stručnog štaba Crno-bijelih

Piše: E. Ć. - G. Š.

14.5.2022

Završena komemoracija u NPS - Avaz
Dnevni avaz
Završena komemoracija u NPS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+15

Završena je komemoracija Ivici Osimu u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Brojni prijatelji, poznanici, saradnici se opraštaju od legende fudbala koji je preminuo 1. maja u svom domu u Gracu.

Okupljenima se prvi obratio Oro Ibrišimović, predsjednik FK Željezničar, koji je poručio kako "Švabu njegov Željezničar nikada neće zaboraviti". Potom se obratila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legendarni Enver Hadžiabdić...


Mehmed Baždarević nije mogao zadržati suze. Emotivan je bio i Faruk Hadžibegić. Okupljenim se okupio i Nenad Bjeković, prvi čovjek FS Srbije i sportski direktor Partizana u vrijeme dok je Osim bio šef stručnog štaba Crno-bijelih.


Također, govorila je i japanska delegacija predvođena Jasuharom Sorimačijem, tehničkim direktorom Fudbalskog saveza Japana, i Makotom Itom, ambasadorom Japana u BiH.

Obratio se i Vico Zeljković, prvi čovjek FS BiH, proslavljeni fudbaler Zvonimir Boban, kao i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.