BORBA ZA PREMIJERŠIP

Ludnica u Notingemu: "Šumari" nakon penala izborili finale plej-ofa, navijači utrčali na teren

Izborili odlazak na Vembli nakon 30 godina

Navijači Notingema u delirijumu. Twitter

Piše: E. Ć.

17.5.2022

Fudbaleri Notingem Foresta su nakon penala savladali Šefild junajted u polufinalu plej-ofa za Premijeršip i tako prvi put nakon 30 godina izborili Vembli - na kojem se igra finale doigravanja. 

Notingem je u prvom susretu slavio sa 2:1, a nakon što su "Oštrice" uzvratile istom mjerom igrali su se produžeci. Dodatnih pola sata nije bilo dovoljno da dobijemo pobjednika i finalistu doigravanja, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

"Šumari" su bili pribraniji sa bijele tačke i pobijedili sa 3:2. Pogađali su Brenan Džonson (Brennan Johnson), Migel Kafu (Miguel Cafu) i Stiv Kuk (Steve Cook), dok je neprecizan bio Džo Loli (Joe Lolley). Na drugoj strani precizni su bili Sander Berge i Iliman Endiaje (Illiam Ndiaye). 

Jedan od junaka nekadašnjeg prvaka Evrope bio je golman Bris Samba (Brice) koji je odbranio Morganu Gibs Vajtu (Gibbs-White), nakon čega je uslijedilo veliko slavlje na stadionu u Notingemu.

Notingem će u velikom finalu igrati protiv Hadersfilda koji je u polufinalu eliminisao Luton. Utakmica vrijedna 115 miliona eura igra se u nedjelju, 29. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.