PARIZ

PSG smijenio sportskog direktora: Na Leonardovo mjesto dolazi Portugalac

Glavni razlog za odlazak Brazilca bio je loš odnos sa Kilijanom Mbapeom

Leonardo i Naser al Kelaifi: Završena saradnja. Agencije

G. Š.

22.5.2022

Ono što je naslućivano proteklih mjeseci, sinoć je i definitivno završeno. Prema tvrdnjama dobro upućenog "Radio Monte Karla", Pari Sen Žermen se i zvanično rastao sa sportskim direkorom Leonardom, a kao glavni razlog za to bili su loš odnos sa Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe) i njegovim bliskim okruženjem.


Uručen otkaz

Isti izvor navodi da je PSG otkaz svom sportskom direktoru uručio u sinoć, kad je Brazilac i zvanično razriješen dužnosti. Kao što je ranije najavljivano, u narednim danima se očekuje da će biti smijenjen i šef struke Parižana Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino).

Vlasnik PSG-a Naser al Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) je prema ranijim informacijama još zimus prekrižio Leonarda zbog činjenice da nije uspio ubijediti Mbapea da je ostanak na Parku prinčeva najbolji izbor za njegovu budućnost. Ipak, u posljednji čas, navodno nakon što je već dao riječ Florentinu Perezu da će doći u Real Madrid, jedan od najboljih igrača današnjice iznenada je odlučio da ostane u Gradu svjetslosti. Zbog toga je očigledno moralo da dođe do smjene na poziciji sportskog direktora


Dolazi Luis Kampos

U ovom trenutku najveći favorit za Leonardovog nasljednika je Portugalac Luis Kampos. Njemu se daju zasluge za stvaranje šamionskih timova Monaka iz 2017. godine i Lila iz 2021, a ima i odlične odnose upravo sa Mbapeom i njegovom porodicom.

Takve informacije stižu iz francuskih i portugalskih medija, a u prilog tome ide i činjenica da Kampos u ovom trenutku ima samo ulogu strateškog savjetnika u španskoj Selti, pa je potpuno spreman za najveći izazov u svojoj bogatoj karijeri. Kampos se do 2005. godine bavio trenerskim poslom, kasnije je postao skaut u Real Madridu, a onda je prešao na menadžment.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.