REPREZENTACIJA BIH

Selektor Petev: Vjerujem 300 posto igračima, ne znam zašto Kovačević nije odgovarao na pozive

Svi ostali su tu. Sad ćemo razgovarati sa trenerima golmana, vjerovatno će biti pozvan neko iz U21 reprezentacije, rekao je Petev

Petev govorio i o neodazivanju Kovačevića. FSBIH

M. K.

30.5.2022

Okupljanje fudbalske A-selekcije BiH, uoči utakmica Lige nacija, počelo je danas u Zenici.

U 17 sati selektor selektor Ivajlo Petev održao je konferenciju za medije, te objasnio nepojavljivanje golmana Rakova, Vladana Kovačevića.

- Vladan Kovačević nije tu. Ne znam što se nije javljao. Svako stoje iza svoje odluke. Svi ostali su tu. Sad ćemo razgovarati sa trenerima golmana, vjerovatno će biti pozvan neko iz U21 reprezentacije, rekao je Petev, te se osvrnuo na selekciju BiH i naše lanjske utakmice.

- Ne mislim da smo u tim utakmicama igrali loše, jedino smo kiksali protiv Ukrajine. Mislim da smo uradili puno dobrih stvari. Bitno mi je da sada izgledamo puno bolje i da izgledamo sa više samopouzdanja. Vjerujem u ovaj tim i kad pobijedimo i kad izgubimo. Tako je u životu, ne može se uvijek pobijediti. Vjerujem 300 posto igračima. Realni smo i svjesni da možemo i nadam se da ćemo u ovom ciklusu izgledati puno bolje. Više smo od godinu zajedno i nadam se da ćemo mentalno biti zreliji, rekao je Petev.

Prvi susret je u subotu kada BiH gostuje Finskoj.

- I Finska i svaki naredni protivnik igrat ćemo na pobjedu. Imamo jako dobre momke. Fali nam malo i nadam se da ćemo imati malo više sreće i da ćemo imati dobar rezultat. Preživjeli smo i dobro i loše. Bitno je da analiziramo gdje smo pogriješili. Siguran sam da će svi igrači dati sve od sebe. Fokus je na Finskoj pa ćemo poslije misliti na dalje. Znamo gdje smo pogriješili, poručio je Petev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.