USVOJENA INICIJATIVA

Zvornička ulica u Sarajevu dobit će ime po legendarnom Ivici Osimu

Naredni nivo vlasti koji treba uvažiti ovu odluku je Skupština Kantona Sarajevo

Osim je bio legenda bh fudbala. ARHIV

M. K.

1.6.2022

Nakon što je legendarni bh trener i fudbaler Ivica Osim ukopan 14. maja na gradskom groblju Bare, FK Željezničar je pokrenuo inicijativu da legendarni Štraus dobije svoju ulicu u Sarajevu.

Općinskom vijeću Novo Sarajevo stigle su tri inicijative za promjenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima, a Komisija za odnose sa mjesnim zajednicama i zaštitu čovjekove okoline kao radno tijelo Vijeća konstatovala je da je inicijativa koja je predložena od OO SDA Novo Sarajevo jedina dostavljena od ovlaštenog predlagača.

Upravni odbor FK željezničar nije ovlašten za podnošenje prijedloga odnosno inicijative, kao ni novinar Muhamed Bikić. Nakon diskusije jednoglasno je usvojena inicijativa da se naziv ulice Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Naredni nivo vlasti koji treba uvažiti ovu odluku je Skupština Kantona Sarajevo.


- U prilog da to treba da bude Zvornička ulica ide i to što u njoj nema puno kućanstava, pa bi, u slučaju njenog preimenovanja u Bulevar Ivice Osima, samo mali broj ljudi i institucija morao proći kroz proces izmjene dokumenata, među kojima je najveći broj sportskih kolektiva koji djeluju pod kišobranom brenda Željezničar. Klub je za sva fizička lica koja to zatraže spreman snositi troškove promjene dokumenata, ranije su poručili iz Željezničara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.